10. maj 2021
Susanne Fris stiller op for Det konservative Folkeparti ved kommunalvalget.
Susanne Fris stiller op for Det konservative Folkeparti ved kommunalvalget.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Selvforvaltning kræver også politisk ansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvforvaltning kræver også politisk ansvar
Debat Rudersdal - 27. juni 2017 kl. 10:34

Debat
Svar til Randi Mondorf (V), formand for Børne- og skoleudvalget, og på debatindlæg bragt i Frederiksborg Amts Avis fredag den 23. juni.

Rudersdal: Underskud på kommunens folkeskoler skyldes IKKE KUN et overforbrug, som du skriver i dit svar på mit tidligere indlæg. Dette uanset, hvor mange gange det bliver gentaget. Det handler tværtimod om den helt overordnede ledelse af skolerne, nemlig de beslutningstagere - Børne- og skoleudvalget sammen med forvaltningen, der bestemmer, hvem der skal være skoleledere på folkeskolerne. Valg af skolelederne er jo ikke en del af den selvforvaltning, som du roser, og dog samtidig giver skylden for de underskud, vi har set på flere af kommunens skoler.

Det kræver en kompetent skoleleder at udøve selvforvaltning, og I har ansvaret for at ansætte, rådgive og servicerer skolelederne. Så når det går galt, må vi skattebetalende borgere, forvente at I tager ansvaret på jer. Derfor er det rimeligt at I er med til at rydde op, når selvforvaltningen køre af sporet, hvad den desværre nogle gange gør. Og var dette gjort ordentligt og med rettidig omhug, havde ingen skole skulle slås med eksempelvis 10 år gammel gæld. Så havde I ikke behøvet en gældseftergivelse på 2.9 millioner kroner på Vangeboskolen. Det du i dit brev selv kalder omgåelse af jeres principper.

Du påstår i dit svar, at jeg peger på at I skal bryde med »principper« for at en skole kan komme af med en gammel gæld. Det er jo direkte usandt og kan ikke være mere forkert!

Jeg er tværtimod med til at pege på, at I skal overholde jeres egne regler, nemlig at ingen skole med underskud på mere end en million kroner må køre videre uden forvaltningen er med inde over. Var dette arbejde lykkedes, havde Vangeboskolen vel ikke kunnet opbygge deres gæld med næsten 2,7 millioner fra 2014 til 2015, og yderligere to millioner fra 2015 til 2016, og dette ovenikøbet uden alle medlemmer af Børne- og skoleudvalget bliver orienteret.

Jeg efterlyser, at I skal tage ansvar for at arbejdet gøres ordentlig for vores skattebetaling, og fordi I ikke kan være andet bekendt overfor de elever på skolerne der ellers skal leve med konsekvensen af dårlig ledelse og dårlig økonomi, mens der ryddes op.

Efter hårdt arbejde er jeg selvfølgelig glad for det lykkedes os på Bistrupskolen at få lov til at få en kompetent skoleleder, som nu evner at få ryddet op efter mange års dårlig, eller manglende lederskab.

Til læsernes information, har jeg ikke, i mit indlæg, forholdt mig til selvforvaltning overhovedet. Den fortolkning står for Randi Mondorfs egen regning.

Susanne Fris (K)
Kandidat til KV17

Nordvangsparken 52
Birkerød

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?