27. oktober 2020
Tastatur
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nej til mere trafik på smalle villaveje i det gamle Birkerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nej til mere trafik på smalle villaveje i det gamle Birkerød

Af Peter Fredskild
Kildedalsvej 16
3460 Birkerød

Debat Rudersdal - 17. oktober 2020 kl. 09:00

Byplanudvalget i Rudersdal kommune er i gang med behandlingen af et skitseprojekt med et Lidl Supermarked på hjørnet af Kongevejen og Hovedgaden.

På mødet 7. oktober 2020 har man besluttet at gå videre med projektet. Af de fremlagte skitser fremgår det blandt andet, at adgang til den nye butik kan ske via Kildedalsvej til den eksisterende parkeringsplads.

Kildedalsvej er meget smal, og med parkering kun tilladt i den ene side, samt et smalt fortov og flere af byens ældste huse har kun mulighed for at parkere på vejen.

Der er så lidt plads til passage, at vi ofte ser lastbiler køre på fortovet!!

Med Privatskolen liggende på vejen, samt lægehuset på Tværvej giver det allerede i dag udfordringer med trafikken. Det kommende lægehus på hjørnet af Birkevej og Kongevejen vil formentlig også øge trafikken på Kildedalsvej samt Birkevej.

Allerede i dag er der indkørselsforbud om morgenen fra Johan Mantziusvej til Kildedalsvej, for at undgå trafikkaos på den smalle vej. Og der er vel også en grund til, at man for over 25 år siden lukkede Kildedalsvej mod Kongevejen?

Allerede i dag har vi set uhæmmet og ulovlig parkering på fortovet på Kildedalsvej ud for kommunens parkeringsplads, når denne er fuld. En tilgang til en Lidl fra Kildedalsvej vil trafikmæssigt uden tvivl også belaste Kildehøjvej og Birkevej, hvor Privatskolen også ligger.

Disse veje vil uden tvivl blive brugt som smutveje i stedet for den også i dag besværlige indkørsel fra Hovedgaden til parkeringspladsen.

Hvordan har Byplanudvalget og administrationen tænkt sig at undgå den trafikmæssige belastning i den ældste del af byen?

Her findes mere omkring projektet:

Dagsordener.rudersdal.dk:
Økonomiudvalget/Referat 23. september 2020/punkt 15/bilag: skitseprojekt

Byplanudvalget/Referat 7.september 2020.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?