13. december 2017
Daniel E. Hansen (V), der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget, mener, at debatten om kommunens biblioteker skal foregå respektfuldt. Foto: Rudersdal Kommune
Daniel E. Hansen (V), der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget, mener, at debatten om kommunens biblioteker skal foregå respektfuldt. Foto: Rudersdal Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ja til debat om fremtidens bibliotek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ja til debat om fremtidens bibliotek
Debat Rudersdal - 16. juli 2017 kl. 16:18
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Rudersdal: Naturligvis skal bibliotekerne følge med tiden, og derfor har Kultur- og Fritidsudvalget også sat en revision af bibliotekspolitikken på dagsordenen.

Sagen er gjort klar til det nye udvalg, der tiltræder i 2018, blandt andet med anbefaling om at inddrage borgerne i debatten. Jeg er enig i, at man godt kan se nærmere på, hvor langt bibliotekerne skal gå i deres udbud af arrangementer.

Jeg vil dog opfordre til, at debatten foregår med respekt for kommunens medarbejdere. Det er hverken konstruktivt eller respektfuldt, når den konservative borgmesterkandidat, Kenneth Birkholm, i sit indlæg 7. juli finder det nødvendigt at kalde de biblioteksansattes arbejde for »gøgl«.

De Konservative forsøger at forsimple sagen til »for eller imod« de aktiviteter, som bibliotekerne udbyder.

Det står i modsætning til det konservative budgetforslag for 2017, hvor det direkte blev foreslået, at der skal spares 14 millioner kroner på bibliotekerne. At det er konservativ politik at skære så markant på kommunens bibliotekstilbud er jo en ærlig sag.

Jeg må blot understrege, det kun kan ske ved lukning af ét eller flere biblioteker.

Daniel E. Hansen (V) Formand for Kultur- og Fritidsudvalget