21. oktober 2021
Det nu lukkede Vedbæk Bibliotek. Arkivfoto: Mikkel Svinth Rødgaard
Det nu lukkede Vedbæk Bibliotek. Arkivfoto: Mikkel Svinth Rødgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Demokrati og borgerinddragelse er en besynderlig størrelse i Rudersdal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Demokrati og borgerinddragelse er en besynderlig størrelse i Rudersdal

Af Hans Jeremiassen Formand, Vedbæk Grundejer- og Beboerforening

Debat Rudersdal - 16. juni 2021 kl. 09:05

I dagsorden for bycenterudvalgets møde 16. juni 2021 pkt. 2 fremgår det, at der skal behandles en udvidelse af biblioteket i Holte med 183 kvadratmeter, som ud over etableringsudgifter vil koste en ekstra årlig udgift på 370.000 kroner.

Så kan jeg ikke lade være med at lade tankerne gå et par år tilbage, hvor kommunes samlede udgifter til biblioteksvæsenet skulle beskæres med samlet 950.000 kroner, og den samlede besparelse fandt man ved at lukke biblioteket i Vedbæk, beliggende på Vedbæk Skole.

Da lokalerne stadig står der, må det være lønningerne til den deltidsansatte bibliotekar, der blev sparet, rimelig vellønnet ansat.

Lukningen skete trods underskriftindsamling, hvor næsten en tredjedel af Vedbæks borgere skrev under, og trods et meget velbesøgt borgermøde, hvor alle de fremmødte var klart imod lukningen, og en anden placering blev diskuteret. Enige var man dog om, at placeringen af et surrogat i hvert fald ikke skulle ske på Bakkehuset - og der blev kommunen så enig med sig selv om, at det var løsningen.

Som Bakkehuset skriver de havde nogle små, dårligt anvendelige kontorer, som de gerne ville have bygget om, og held i uheld fik de et tilbud fra kommunen om at etablere et "bibliotekstilbud" til financering af dette.

Mere er der så vidt vides ikke sket i sagen, der har ikke været meddelelser om etablering af det af borgerne i Vedbæk uønskede "bibliotekstilbud".

Demokrati og borgerinddragelse er en besynderlig størrelse.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?