20. oktober 2021
Børnehuset Tudsen
Børnehuset Tudsen
Foto: Mikkel Svinth Rødgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Vil man udvikle eller afvikle Tudsen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Vil man udvikle eller afvikle Tudsen?

Af Morten Jarlbæk Pedersen (Far til Lauge) Hegnsvej 179 2850 Nærum samt Anders Fjendbo, far til Elisabeth, Lars Dalsgaard Sørensen og Rie Søndergaard, forældre til Røskva og Thor, Vibe Frøkjær og August Engkilde, forældre til Bror, Eline Lorenzen og Martin Hansen, forældre til Malthe, Maja og Daniel Grud Minzari, forældre til Louis, Belinda Doyle-Olsen og Troels Landsmann Olsen, forældre til Dara, Sebastian Bech, far til Njord, Danial & Masoomeh Ashouri, forældre til Benjamin, Carolina og Saddiq Hilton, forældre til Zacharias, Katrine og Thomas Eskildsen, forældre til Willy og Le, Simone og Claus Møller Zacho, forældre til Viggo, Tine og Robin Drejer, forældre til Filippa

Debat Rudersdal - 13. oktober 2021 kl. 09:20

Både i foråret og i efteråret kunne man her i Rudersdal Avis læse historier om, hvordan Rudersdal Kommune har håndteret børnehaven Tudsen i Nærum.

Og nu har Børne- og Skoleudvalget taget stilling til, hvad der skal ske med denne prisvindende og helt unikke institution:

Man vil sende børnene tilbage i de små lokaler på skolen, men til gengæld vil man ved Wesselsmindevej, hvor Tudsen lige nu huserer, bygge et "naturstøttepunkt", som Tudsen (og andre) kan benytte.

Er det så en udvikling eller en afvikling?

Det er vi som forældre til børn i Tudsen ikke helt klar over. Der er bestemt muligheder i at bygge en primitiv hytte ved Wesselsmindevej. Og der er behov for, at mindre børn kan komme indenfor - bare en gang imellem. Der synes at være en vis musik i den vedtagne løsning.

Men - og det er et afgørende men! - løsningen er kun en løsning, hvis man denne gang faktisk tænker sig ordentligt om og reelt lytter til dem, der skal leve med beslutningerne i årene, der kommer.

Helt konkret betyder det for det første, at man skal tage en beslutning hurtigt. Man skal ikke vente til medio 2022, sådan som man ellers kunne frygte ud fra det vedtagne. Tudsen har levet med usikkerhed og som kastebold gennem de seneste 5-7 år.

For det andet skal man bygge det rigtige - noget, der reelt kan anvendes, også når vejret er, som vejret nogle gange er i dette land.

I forældregruppen har vi både konkrete erfaringer fra stedet, stor viden om udeliv og om byggeri, og vi er derfor flere, der meget gerne deltager konstruktivt i et samarbejde med forvaltningen og politikerne i udviklingen af det nye naturstøttepunkt - hvis man altså vil invitere os med.

For det tredje - og det er måske det vigtigste - skal det gøres klart, at Tudsen kun kan overleve som en unik skovbørnehave, hvis man giver mulighed for, at der efter Tudsens egne pædagogiske overvejelser og aktiviteter kan afleveres og hentes ved det nye naturstøttepunkt. Fuldstændig ligesom man med gigantisk succes har gjort hen over denne sommer. Bliver dette ikke en mulighed, har man med åbne øjne afviklet et prisvindende, unikt skovtilbud til børnene i Rudersdal og erstattet det med små lokaler, en lille, indhegnet gård, tid på fortovet og nogle ladcykler, der ikke kan rumme alle børnene.

At få styr på de her oplistede forhold kræver hverken ekstra ressourcer, yderligere plads eller nyt mandskab. De kræver blot, at man tænker kreativt og fremad og lytter til forældre og personale.

Vi er i forældregruppen ikke i tvivl om, at visse af medlemmerne af kommunens børne- og skoleudvalg synes klar til at arbejde for en sådan velfungerende fremtid for Tudsen, og vi håber, at man også i forvaltningen er klar.

Vi hjælper i hvert fald gerne til - for børnene i Rudersdal fortjener at komme tæt på den natur, vi alle sammen priser os af her i kommunen.

Rejser du til udlandet i år?