15. juni 2021
Mette Abildgaard (K), MF
Mette Abildgaard (K), MF
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Vi skal beskytte vores børn mod overgreb i sportsklubberne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Vi skal beskytte vores børn mod overgreb i sportsklubberne

Af Mette Abildgaard (K), folketingsmedlem

Debat Rudersdal - 09. juni 2021 kl. 09:03

Rudersdal Avis har tidligere skrevet om en tennistræner i Holte Tennisklub, som blev ansat i klubben på trods af en dom for et overgreb på en mindreårig pige i Norge. Da tennisklubben blev bekendt med trænerens dom, så fyrede de ham med det samme. Han havde trænet klubbens børn i 1,5 år på det tidspunkt. Heldigvis havde han opført sig ordentligt, men det er stadig dybt problematisk, at tennisklubben ikke kendte til hans dom fra Norge.

Den slags ansættelser vil alle sportsklubber selvfølgelig gerne undgå, men det er desværre umuligt for klubberne at gennemskue, sådan som lovgivningen er strikket sammen i dag. I dag kan klubberne indhente børneattester hos politiet, hvor de kan undersøge om træneren har et plettet fortid i Danmark. Men hvis træneren har en dom fra Norge, Sverige eller et tredje land, så har klubberne ingen mulighed for at vide dette.

Derfor har Det Konservative Folkeparti stillet forslag om at få ændret lovgivningen, så klubberne ikke risikerer at ansætte med bind for øjnene. Vi har foreslået, at regeringen arbejder på at gøre det muligt for danske myndigheder at bistå de danske foreninger med at indhente børneattester fra de lande, som har et lignende børneattestsystem. Regeringen har været lydhør - de vil gerne gøre noget, men desværre ikke nok. For nyligt præsenterede kulturminister Joy Mogensen en stramning til, hvordan klubberne kan sikre sig bedre, når de indhenter de såkaldte børneattester fra politiet.

Regeringen ønsker, at det fremover skal være umuligt for sportsklubberne at se bort fra en plettet børneattest, da idrættens hovedorganisationer med lovændringen vil få kendskab til attesten og vil kunne ekskludere den pågældende forening, såfremt ansættelsen ikke stoppes.

Det er et glimrende forslag, som vi selv har foreslået tidligere. Men det løser desværre ikke problemet, som vi så i Holte Tennisklub.

Derfor vil vi gå længere end regeringen. Vi bliver nødt til at kunne indhente attester fra trænere, som har trænet uden for Danmarks grænser. Det er også et stort ønske fra DIF, som ligesom alle andre vil bekæmpe seksuelle overgreb på børn med alle mulige tænkelige virkemidler. Vi skal trygt kunne sende vores børn til sport - uanset om træneren kommer fra Danmark, Norge eller et helt tredje land. Stor ros til Holte Tennisklub der i denne sag handlede hurtigt og konsekvent. Nu skal vi politikere forhindre, at denne situation kan opstå igen.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?