25. oktober 2021
Tastatur
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Tryghed for ældre er altafgørende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Tryghed for ældre er altafgørende

Af Birgitte Schjerning Povlsen (K)
Formand for Social- og Sundhedsudvalget

Debat Rudersdal - 16. september 2021 kl. 09:08

Kære Henrik Bach Mortensen.

Velkommen til Rudersdal og tillykke med din opstilling på Venstres kandidatliste til kommunalvalget i november.

Jeg kan godt forstå, at du har valgt at flyttet til Rudersdal. Det er efter min mening en af landets bedste kommuner, og jeg kan glæde dig med, at der er forskel på Gladsaxe, hvor du kommer fra, og Ruderdal - det gælder også for ældreområdet.

Som borgerlig konservativ og formand for Social og Sundhedsudvalget er jeg naturligvis optaget af at sikre en tryg, fleksibel og individuel hjælp af høj kvalitet.

Social- og Sundhedsudvalget er også optaget af, at sikre kommunen kan levere den rette velfærd nu og i fremtiden.

Det betyder blandt andet, at hjemmeplejen i disse år undergår væsentlige forandringer. Den ældre visiteres ikke længere til en fast "servicepakke". I stedet starter al hjælp med en god snak om, hvad er det den ældre har brug for af hjælp, og hvordan kan medarbejderen så bedst støtte og yde den hjælp. En hjælp der har det mål og sigte, at den ældre generobrer de tabte kompetencer helt eller delvist.

Nøgleordet er med andre ord rehabilitering. Og derfor må og skal hjælpen variere fra borger til borger, fordi vi er individuelle mennesker.

I mit svar til Ole Jensen, i samme avis som dit læserbrev, kan du læse mere om den ny model "Sammen med Borger," der har som præmis, at vi hver især skal støttes bedst muligt i at mestre eget liv.

Der er også fuld turbo på demensområdet.

Fokus går på at tilbyde flere indsatser både for den demente borger og de pårørende. Flere midlertidige aflastningstilbud i eget hjem, på plejecenter og længere åbningstider på daghjem mv.

Og når talen falder på Hegngården, hvor jeg får positive meldinger fra he patienter/borgere og medarbejdere, kan jeg nu fortælle, at der snart komme ny centerleder. Og for at slutte ringen fuldt ud forventer jeg, at I Venstrefolk til budget 2022 støtter op om at tildele ekstra ressourcer til både Hegnsgården og den individuelle hjemmepleje. Ellers er det jo varm valgluft Henrik Bach Mortensen.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?