25. januar 2021
Erik Bang Christensen svarer på Jesper Winther Andersens indlæg fra forrige uges Rudersdal Avis.
Erik Bang Christensen svarer på Jesper Winther Andersens indlæg fra forrige uges Rudersdal Avis.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Til trods for mistænkeliggørelse og forsøg på benspænd fortsætter grøntsagsprojektet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Til trods for mistænkeliggørelse og forsøg på benspænd fortsætter grøntsagsprojektet

Erik Bang Christensen, Langkærgaard, Attemosevej 169, 2840 Holte

Debat Rudersdal - 03. december 2020 kl. 09:00

Jesper Winther Andersen har tabt sin tidligere så vittige pen og leder nu efter den på internettet, hvor man altid finder "et eller andet."

Jesper fandt ikke pennen, men ifølge sit læserbrev 25. november i Rudersdal Avis fandt han noget om Anibal Damiao, den unge iværksætter, der nyligt påbegyndte dyrkning af jord-til-bord-grøntsager ved Attemosevej.

Jesper oplyser, at Anibal stod bag et juletræsprojekt, der ikke overlevede. Jesper udpensler negative detaljer vedrørende det strandede initiativ og fortsætter:

"Nu er turen så kommet til at dyrke grøntsager på og sælge dem fra Erik Bang Christensens jord. Også her var det håbet, som var grønt, for der manglede en lovliggørelse." Jesper fortsætter med at spørge, hvem der "måske kan føle sig en anelse vildledt ..."

Nu er Anibals grøntsagsdyrkning imidlertid lovlig.

Derfor sætter Jespers irrelevante tale om lovliggørelse ikke alene Anibal, den unge iværksætter, i et usmageligt negativt lys, men Jespers ubegrundede mistænkeliggørelse af Anibalds initiativ er formentlig også ansvarspådragende i det omfang, den skader hans forretning.

Hvordan kan Jesper - formand for Rudersdal Erhvervsforening - tillade sig en sådan mistænkeliggørelse?

I USA accepteres det, at iværksætteres indledende projekter undertiden mislykkes.

Har Rudersdal Erhvervsforening ikke samme positive indstilling?

Hvorfor jagter Jesper egentlig Anibal? Og hvorfor undersøgte Jesper ikke grøntsagsprojektet med samme iver som juletræsprojektet? Men her er så grøntsagsprojektets indledende faser:

- Anibal fortalte mig om juletræerne ved første kontakt i juli 2020, da han spurgte, om jeg ville lægge jord til hans grøntsagsprojekt.

- Jeg har samme positive indstilling til iværksættere som i USA og indgik aftale med Anibal om grøntsagsdyrkningen - alt efter orientering om fredningsforhold og Byplans fokus på Langkærgaard.

- Anibal lagde fra begyndelsen mange kræfter i grøntsagsdyrkningen, som Byplan uhjemlet forsøgte at forhindre.

- Derfor kunne byplanchefen ikke undgå at beklage sine ærekrænkende udtalelser i relation til projektet.

Til trods for disse realiteter udbreder Jesper sig i sit læserbrev usagligt om grøntsagsdyrkningen og skriver bl.a., at "det er måske en sådan undskyldning, de fleste nok ville være foruden."

Jesper har været kommunalpolitiker og kender en del til Langkærgaard, så han ved også, at byplanchefens ekstraordinære undskyldning var nødvendig. Den sætter Byplans behandling af Langkærgaard i relief.

I øvrigt er det næppe alle, der forstår Jespers påfaldende supplerende bemærkning til byplanchefens undskyldning: "For den efterlader ikke et indtryk af en magtfuldkommen og tromlende og ærekrænkende kommune."

PS: Til trods for Jespers mistænkeliggørelse og Byplans forsøg på benspænd fortsætter grøntsagsprojektet.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?