20. juni 2021
Henrik Hjortdal
Henrik Hjortdal
Foto: Photographer: Charly Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Tak for de blomsterrige indfaldsveje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Tak for de blomsterrige indfaldsveje

Af Henrik Hjortdal
Andedammen 3
3460 Birkerød

Debat Rudersdal - 06. maj 2021 kl. 09:03

Michael Larsen, du spørger i avisen (28. april, red.), hvorfor kommunen planter blomster i midterrabatten på de større veje. Og mener det vil give insekter på forruden. Du lyder ret skeptisk.

Jeg synes tværtimod de skiftende løgplanter, giver Rudersdal et nyt og imødekommende udtryk, når du kommer til byen. Først ser du fx krokus, senere fx påskeliljer. Farvestrålende og anderledes end nabokommunernes beton, brosten og asfalt. Det har vi rigeligt af, synes jeg. Og vidste du, at krokus er en af biernes eneste godbidder i det tidligste forår? Så bierne og honningen får også gavn af de nye blomster.

At bilernes ruder skulle få problemer af flere insekter nægter jeg at tro på. Tværtimod: Da jeg som helt ung i 70'erne kørte bil var der indimellem insekter på forruden. I dag er der stort set ingen. Og hvis de findes er det typisk i naturområder og ved moser og søer. Biologerne kalder ikke uden grund vores tid for den sjette massedød, fordi arter uddør i massevis. Desværre også insekter, som udgør en vigtig bestanddel af blandt andet fuglenes føde. Vi skal gøre meget for at vende denne udvikling. Kommunens rabatter er en lillebitte, men vigtig symbolsk indsats.

Min konklusion er defor ret modsat Michaels: Tak til kommunen for de blomsterrige indfaldsveje. Tak for bierne, sommerfuglene og andre insekter, der kan få gavn af dem. Tak for også bestræbelserne på at styrke sommerfuglene på Nørrevangssletten.

Og det sidste forstår jeg, Michael og jeg er enige om.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?