5. august 2021
Borgmester Jens Ive (V) og formanden for Miljø- og Teknikudvalget, Court Møller, svarer på åbent brev fra Holte Grundejerforening. Foto: Allan Nørregaard
Borgmester Jens Ive (V) og formanden for Miljø- og Teknikudvalget, Court Møller, svarer på åbent brev fra Holte Grundejerforening. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Svar om kloakker og klimatilpasning til Holte Grundejerforening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Svar om kloakker og klimatilpasning til Holte Grundejerforening

Af Jens Ive (V), Borgmester og Court Møller (R) Formand for Miljø- og Teknikudvalget

Debat Rudersdal - 19. juni 2021 kl. 09:06

Det er helt korrekt, når Holte Grundejerforening skriver, at vi står over for en omfattende klimatilpasning og renovering af kloaksystemet i Rudersdal Kommune.

Kloaksystemet er gammelt og ikke stort nok til de regnmængder, vi oplever i dag. Det betyder, at spildevand fra eksempelvis toiletter og opvaskemaskiner ender i vores søer.

Det er en vigtig sag for os og kommunalbestyrelsen, at vi får standset overløb af spildevand til kommunens søer og åer.

Derfor skal vi have renoveret kloaksystemet i Rudersdal Kommune, så det både kan klare de regnmængder, vi oplever i dag og vil opleve i fremtiden.

Holte Grundejerforening spørger til, hvorfor der ikke bliver fremlagt en samlet klimatilpasningsplan for hele Rudersdal Kommune, men i første omgang kun en plan for Holteområdet.

Det er hverken klogt eller praktisk muligt at gå i gang i alle områder samtidig.

En enig kommunalbestyrelse besluttede med kommunens spildevandsplan fra 2017 at prioritere vandmiljøet i de store søer Furesøen, Vejlesø og Søllerød Sø.

Vi har ønsket at starte med at tage fat, hvor kloaksystemerne er ældst og behovet for at forbedre vandmiljøet er størst.

Det er baggrunden for, at vi starter i Holteområdet.

Holte Grundejerforening spørger dernæst til, hvorfor områdeplanerne for Øst og Vest først vil blive fremlagt efter det kommende kommunalvalg i november.

Det skyldes, at der udestår et væsentligt arbejde, hvor forvaltningen forholder sig til udkastet fra Novafos til planerne for Øst og Vest. Forvaltningen skal have tid til grundigt at gennemgå de tekniske planer i forhold til de miljømæssige konsekvenser og prioritering af indsatser.

Slutteligt giver Holte Grundejerforening udtryk for, at de ønsker inddragelse af to eller måske tre uvildige rådgivende firmaer i planarbejdet for renoveringen af kloaksystemet.

Til det vil vi sige, at der efter vores opfattelse er tale om en yderst grundig og gennemarbejdet plan. Forvaltningen har hele vejen i gennem været grundigt inddraget i processen.

Områdeplanen er udarbejdet efter gældende nationale standarder og de økonomital, der er lagt til grund tager udgangspunkt i det beregningsværktøj, som Miljøstyrelsen stiller til rådighed. Derudover er der løbende sket en kvalitetssikring, der er foretaget af flere forskellige konsulentfirmaer.

Dertil kommer, at områdeplanen har været behandlet i Miljø- og Teknikudvalget ad flere omgange.

Vi er derfor kort sagt helt trygge ved den grundige undersøgelse, der ligger til grund for beslutningen om separatkloakering i Holteområdet.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?