10. august 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Pengene skal op af kirkens dybe lommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Pengene skal op af kirkens dybe lommer
Debat Rudersdal - 23. juli 2020 kl. 10:52
Af Mona Madsen, byrådsmedlem (LokalListen)
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er efterhånden rigtig god plads på kirkegårdene i Rudersdal, fordi der bliver færre og færre kistebegravelser. Så nu kan vi gøre kirkegårdene mere park-agtige, fortæller formanden for Miljø- og Teknikudvalget, Court Møller (R).

arrow Læs også: Kirkegårde skal være parker, hvor vi møder kulturhistorien

Måske skulle de lokale kirker overveje, hvad årsagen er til at kirkegårdene ikke længere så ofte benyttes til deres oprindelige formål. En borger skrev for nylig til hele kommunalbestyrelsen, at hun var i chok over at have hørt priserne for en kistebegravelse: 245.000 kr. var det beløb, hun havde fået oplyst.

Forklaringen er, at menighedsrådene her i kommunen nægter at medfinansiere driften af kirkegårdene. De vil hellere holde en lav kirkeskatteprocent. Men da den alligevel er på 0,56 procent af den skattepligtige indkomst, strømmer pengene årligt ned i kirkekassen og kan så bruges til underholdningsaktiviteter som koncerter, foredrag, læseklubber o.l.

Efter min mening burde folkekirkens medlemmer gøre oprør mod den prioritering og forlange, at kirkerne er med til at nedbringe priserne på gravpladser.

Mona Madsen
byrådsmedlem (LokalListen)

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?