18. september 2021
Søren Svendsen
Foto: Søren Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Nye lovende folkeskoletoner fra Venstre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Nye lovende folkeskoletoner fra Venstre
Debat Rudersdal - 09. september 2021 kl. 15:31
Af Christoffer Buster Reinhardt (K) Medlem af Kommunalbestyrelsen i Rudersdal Kommune

Selvom der er valgkamp, synes jeg, at der skal være plads til at rose kandidater fra andre partier. Jeg vil gerne rette en ros mod Venstres kandidat, Jens Kloppenborg:

I et læserbrev her i avisen, foreslår han, at hele kommunen bliver ét stort skoledistrikt.

Det synes jeg er et både spændende og godt forslag. Og så er jeg særligt glad for, at det netop er Jens Kloppenborg fra Venstre, der fremfører det. For det giver minder om det gode forslag, som vi konservative fremførte for to år siden, i forbindelse med debatten om den nye skolestruktur. Dengang havde vi ikke så stort held med at skabe opbakning til det. Men det kan være at Jens Kloppenborg som har større succes med at påvirke sit parti, end vi havde med at påvirke Venstre dengang.

Et forslag som Jens Kloppenborgs (og dengang vores) havde nemlig løst rigtig meget på skoleområdet.

Hvis vi i Rudersdal, som en række andre kommuner - herunder Gentofte -, havde søgt dispensation til at have flere selvstændige skoler i ét skoledistrikt, kunne vi undgået skolesammenlægningerne og den dertilhørende uro og utryghed. Det samtidig med, at vi havde høstet fordelene med en mere optimal elevfordeling. Med andre ord: vi havde alt at vinde, og intet at tabe ved at spørge om lov!

Lige præcis den frihed til lokal selvbestemmelse, som Jens Kloppenborg så rigtigt efterlyser, var flertallet med Venstre i spidsen dengang ikke villige til at række ud efter. Desværre.

"Det var urealistisk, at der ville blive givet dispensation", lød det dengang til os konservative. Men engang imellem kan det altså godt betale sig, at udfordre rammerne lidt. For det endte jo med, at de kommuner som spurgte, fik ja til en dispensation til fleksibilitet og lokal forankring. I Rudersdal fik skolesammenlægningerne og opdelte matrikelskoler...

Derfor synes vi i Det Konservative Folkeparti, at det er befriende dejligt, at Jens Kloppenborg kommer med et forslag om at udfordre rammerne, for at sikre mere lokal frihed og selvbestemmelse. Bedre sent end aldrig. Stor ros for det. I Det Konservative Folkeparti er vi klar til at samarbejde om realiseringen af dette gode forslag.

Synes du, at kommunen er der for dig?