20. juni 2021
Peter Bonnéns "Skulptur i seks dele" slap for at blive kasseret og kommer nu til ære og værdighed i Allerød. 

Foto: Mona Madsen
Peter Bonnéns "Skulptur i seks dele" slap for at blive kasseret og kommer nu til ære og værdighed i Allerød. Foto: Mona Madsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Kunstværk reddet fra skrotpladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Kunstværk reddet fra skrotpladsen

Af Mona Madsen (Lokallisten), Medlem af Kommunalbestyrelsen

Debat Rudersdal - 11. maj 2021 kl. 09:03

Peter Bonnéns "Skulptur i seks dele" har stået i parken ved Hestkøbgård/Furesø Golfklub omkring 30 år. Den blev indkøbt af Birkerød Kommune i en periode, hvor der var stor interesse for kunst, og en særlig kunstindkøbskomite med en blanding af kunstnere og kommunalpolitikere hvert år indkøbte nye værker.

I Rudersdal Kommune er kunstinteressen mindre udtalt, og da en del af Bonnéns skulptur nu er væltet, fremlagde forvaltningen i marts i år til Kultur- og Fritidsudvalget, at den bedste løsning ville være at kassere værket. Det blev blandt andet begrundet med, at kunstneren modsatte sig en renovation.

Jeg må indrømme, at ideen om at køre sådan et værk på skrotpladsen rystede mig.

Så inden udvalgsmødet ringede jeg til Peter Bonnén, som viste sig at være ganske imødekommende over for alternative forslag.

Sagen blev derfor udsat, hvorefter jeg kontaktede Allerød Skulpturpark for at høre, om de ville være interesserede i at give skulpturen et nyt hjem. Det var de!

I samråd med Peter Bonnén er der nu lagt en plan for hvordan værket kan repareres og komme til ny ære og værdighed i vores nabokommune.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?