12. maj 2021
Billede fra Birkerød, Bistrupvej, ud for Assistens Kirkegård.  Hvad er kommunens tanke med at fylde rabatterne med blomster, spørger debattøren. Foto: Michael Larsen
Billede fra Birkerød, Bistrupvej, ud for Assistens Kirkegård. Hvad er kommunens tanke med at fylde rabatterne med blomster, spørger debattøren. Foto: Michael Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Kommunen etablererinsektfælder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Kommunen etablererinsektfælder

Af Michael Larsen
Grøndalsvænge 5
3460 Birkerød

Debat Rudersdal - 30. april 2021 kl. 09:03

Jeg er forundret over, at vores kommunale forvaltning opfylder mange rabatter og midterrabatter på de mest trafikerede veje med blomster i en grad, der må tiltrække ethvert insekt. Er der en tanke bag dette?

På et større græsareal i Birkerød, imellem Nørrevang og Byagervej, har de seneste år været opsat skiltning om, at sommerfugle ikke måtte indfanges, og plejen af arealet er nu ændret derefter, hvilket kan være fornuftigt.

Så en stor indsats til beskyttelse af nogle få insekter og en endnu større indsats, der lokker mange insekter til forruden på bilerne, vækker undren. Også i forhold til de mange øvrige udmeldinger fra forvaltningen om mere vild natur.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?