6. maj 2021
Jens Ive (V) og Randi Mondorf (V) svarer på Bodil Jørgensens indlæg "Rudersdal Kommunes dobbeltmoral" fra avisen 21. april. Foto: Venstre Rudersdal
Jens Ive (V) og Randi Mondorf (V) svarer på Bodil Jørgensens indlæg "Rudersdal Kommunes dobbeltmoral" fra avisen 21. april. Foto: Venstre Rudersdal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Ja, kirkegårdstaksterne bør sættes ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Ja, kirkegårdstaksterne bør sættes ned

Af Jens Ive (V), borgmester og Randi Mondorf (V), kommunalbestyrelsesmedlem

Debat Rudersdal - 02. maj 2021 kl. 09:00

Kære Bodil Jørgensen. Først tak for din uforbeholdne støtte til vores indsats for et lokalt hospice, den er vi glade for. Uanset hvordan Folketinget har besluttet ansvarsfordeling mellem kommuner, regioner og stat, finder vi det vigtigt at støtte oprettelse af et lokalt tilbud her i Rudersdal.

Og hvad angår kirkegårdstaksterne så er vi enige, de bør sættes ned.

I langt, langt de fleste sogne i Danmark ydes der fra kirkerne tilskud til kirkegårdsdriften, og sådan bør det også være i Rudersdal. Selve driftsomkostningerne ved kirkegårdene i Ruderdal adskiller sig ikke væsentligt fra andre steder i hovedstadsområdet, men taksterne er dyrere, end der hvor kirkerne varetager og giver tilskud til driften af kirkegårdene.

I Rudersdal har kirkerne besluttet sig for at driften af kirkegårdene bedst varetages i kommunalt regi, men desværre betyder det samtidig at kirkerne ikke lovligt må yde tilskud til driften af kirkegårdene.

Det skal og bør der laves om på. De lovmæssige forhindringer skal fjernes sådan, at kirke og kommune i fællesskab kan aftale takster, og størrelse på kirkeligt tilskud. Det er en opgave for ministeren at få ændret regelgrundlaget, men vi er optimister og vil gå fuldt og helt efter en ændring allerede i løbet af 2022.

Indtil da kan vi tilbyde den offentlige begravelseshjælp på op til 11.650 kroner. En hjælp der skal ses i forhold til en ti-årig urneplads, inklusiv gravning og tildækning, der koster fra cirka 7.000 kroner, i alt for hele perioden, eller hvis der foretrækkes plads til en kiste på kirkegården, så starter den med en pris for 20 år med cirka 20.000 kroner, inklusiv gravning og tildækning.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?