17. oktober 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: I Nye Borgerlige ved vi, at pengene kun kommer et sted fra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: I Nye Borgerlige ved vi, at pengene kun kommer et sted fra

Af Carsten Winther
Spidskandidat Nye Borgerlige
Klinteager 7
2950 Vedbæk

Debat Rudersdal - 17. september 2021 kl. 09:03

Som en smukt orkestreret trio, tager erhvervsudvalgets formand, Randi Mondorf og næstformand Jacob Netteberg, med en SF-kandidat i hælene, til genmæle om Nye Borgerliges indlæg omkring udgifterne til forsørgelse af ikke-vestlige indvandrer.

Indlæggene er en blandet symfoni af fakta og følelser i fri dansk sommerflor, og det postuleres, at fantasien har fået lige så frit løb, som biodiversiteten i vores kommunale flora. Henholdt i en fortælling hvis formål er at drive læserne hen imod mangfoldighedens tag-selv buffet.

Når det er sagt, skal jeg skal være den første til at anerkende erhvervsudvalgets formand, Randi Mondorf og hendes tilgang til de fremlagte tal, der blandt andet indeholder ydelser som uddannelseshjælp, kontant-hjælp og selvforsørgelses/hjemrejseydelse.

Når vi mener, at tallene alligevel tåler sammenligning og blandt andet tæller disse ting med i beregningerne, er hensigten således at give et retvisende udtryk for det samlede samfunds direkte udgifter til offentlig forsørgelse.

Det kommunale regnestykke kan se anderledes ud, men som bekendt er refusionssystemet temmelig kompliceret, hvorfor det fremlagte giver et retvisende billede, specielt set i lyset af, at både Venstre og Radikale lystigt kaster procenterne i grams, i en ligning indeholdende alt lige fra renovering af svømmehaller til kloakering, som svaret på, at integrationsudgifterne næsten ikke eksisterer.

Den demografiske sammensætning af indvandrere kan være meget forskellig, hvilket gør det er så vanskeligt at sammenligne kommuner.

Derfor er det relevant at tage udgangspunkt i en specifik gruppe, som de syriske flygtninge og familiesammenførte, hvorpå det er muligt at danne sig et mere korrekt billede af beskæftigelsen.

Landsgennemsnittet viser at næsten 54 procent er i beskæftigelse i 2020, hvorimod det knap er 39 procen i Rudersdal Kommune. Nu må det være op til den enkelte, om det kan kaldes en succes eller ej.

Vi er ikke i tvivl om, at man i erhvervsudvalget har opfattelsen af at have fokus på et udvalg af gavnlige tiltag, men det ændrer ikke ved vores holdning, at integration er et personligt ansvar.

Muligvis er hverken 11 eller 56 millioner mange penge for byrådet eller dets politikere, men hos Nye borgerlige har vi borgeren i centrum, og ved at pengene kun kan komme et sted fra, uanset hvor de bliver brugt. Kilder: Videnscenter for integration, jobindsats.dk

Rejser du til udlandet i år?