17. oktober 2021
Elderly grandmother and her little grandchild walking together in sunny summer park. Grandma and grandson.
Foto: Maria Sbytova/Maria Sbytova - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Hvad med velfærden?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Hvad med velfærden?
Debat Rudersdal - 15. september 2021 kl. 10:30
Af Per G. Olsen Formand, FH Hovedstaden

Debat Vores velfærd har taget nogle tæsk i Danmark og her i Rudersdal Kommune - godt hjulpet på vej af tidligere regeringer. Men vi har faktisk ved det kommende kommunal- og regionrådsvalg mulighed for at styrke velfærden med vores stemme til valget.

Nye tal fra Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) viser, at der er kommet 19.130 færre kroner pr. barn og ældre de sidste 11 år i Rudersdal Kommune.

Desværre har vi ikke lagt udfordringerne bag os - tværtimod. For tallene fra FH viser også, at vi de næste ni år kan regne med, at der kommer 735 flere småbørn og 916 flere ældre over 67 år. Vi har brug for lokale politikere, som vil styrke vores fællesskab, ansætte flere og sikre vores velfærd. Vi har derimod ikke brug for politikere, som vil skære i velfærden for at sænke skatten.

Jeg vil ikke finde mig i, at mine børnebørn udelukkende undervises af studenter uden en læreruddannelse. Og jeg vil sørme ikke ønske for mine forældre, at de skal ligge på et plejehjem og få en uværdig alderdom efter et langt arbejdsliv, fordi politikerne ikke prioriterede at sætte penge af til ordentlig ældrepleje.

Heldigvis skal vi om tre måneder stemme på, hvem der skal lede vores kommuner og region.

Og jeg synes, at vi vælgere op til valget har krav på klart svar fra vores politikere: Hvem vil prioritere de flere børn og ældre? Og hvordan vil de gøre det?

Rejser du til udlandet i år?