29. juli 2021
Arkivfoto: Rudersdal Kommune
Arkivfoto: Rudersdal Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Husker du Toftevang, Daniel E. Hansen, din barndoms skole? Genskab den

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Husker du Toftevang, Daniel E. Hansen, din barndoms skole? Genskab den
Debat Rudersdal - 21. juli 2021 kl. 15:54
Af Claus Bangsholm, tidl. medlem af kommunalbestyrelse i Birkerød og skolebestyrelsen på Toftevangsskolen. Andedammen 6
arrow Læs også: Debat: Fremtidens Toftevang

Man kan ikke blive statsminister i Danmark, hvis man går til valg på at ændre velfærdsstaten. Det måtte Anders Fogh erkende, da han i 1998 tabte valget, til den ellers nedslidte Poul Nyrup. Så sadlede han om - krummede ikke mere et hår på velfærdsstaten, men lovede mere velfærd for mindre penge og blev i stedet værdikriger. Så blev han statsminister.

Måske kan Venstres Daniel Ernst Hansen tage ved lære af Foghs erfaringer og erkende, at man ikke kan blive genvalgt i Rudersdal, hvis man angriber Toftevangsskolen, et af Birkerøds stolte ikoner. Når man så ovenikøbet angriber alle skoler i Rudersdal, så er de politiske fremtidsudsigter nærmest ikke eksisterende.

Men lad mig fokusere på Toftevang, den smukke murstensskole med så mange gode minder. Den tidligere Venstreborgmester Bent Pedersen måtte for mange år siden opgive sine planer om at lukke Toftevang, da forældre, lærere og elever med skoleinspektøren i spidsen fyldte gågaden med farvestrålende modstand. Det var endda inde politik for alvor var skrevet ind i regneark.

I dag snakker Daniel Ernst Hansen om økonomiske udfordringer, og lover "mere Toftevang for mindre penge". Ja, børnetallet går op og ned, det kan næppe komme bag på formanden for skoleudvalget - det triste er bare, at fantasien kun rækker til dumsmarte løsninger, hvor alle negative konsekvenser fejes ind under gulvtæppet. Når regnebrættet engang kan gøres op, vil det vise sig, at man kun har opnået kvalitetstab, og ikke løst nogen økonomiske udfordringer.

Jamen kære Daniel - husker du ikke Toftevang din barndoms skole! Ser du ikke din egen skygge Daniel. Hvordan kan du acceptere, at lærerne flygter og dræner skolen for gode erfaringer og masser af engagement. Hvad sjov er der ved at være nået til tops i politik, når man blot kan adlyde borgmesterens og skoledirektørens ordre.

Jeg har kun et råd - genskab det gamle Toftevang, og betal hvad det koster, selvom elevtallet i en periode er for lavt. For lavt, hvem siger det! Ikke forældrene, ikke lærerne, ikke eleverne... det er kun noget, der kan aflæses på et regneark.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?