15. juni 2021
Debattøren er netop vendt hjem til Holte og Rudersdal. Og det synes han, at flere burde gøre.
Debattøren er netop vendt hjem til Holte og Rudersdal. Og det synes han, at flere burde gøre.
Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Flyt hjem til Rudersdal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Flyt hjem til Rudersdal

Af Johan Moesgaard Andersen
Rydholt 12
2840 Holte

Debat Rudersdal - 28. maj 2021 kl. 09:02

Den tidligere minister Søren Pind glæder sig i Berlingske 15. maj over, at han er flyttet fra København til Gentofte. For nord for byen er servicen bedre og problemerne færre end i storbyen, lyder det.

Pointen kunne jeg - om nogen - nikke genkendende til. Min kæreste og jeg er nemlig selv netop flyttet til Rudersdal efter, for mit vedkommende, 10 års storbyliv i København, Montreal og Bruxelles.

Straks vi flyttede folkeregisteradresse til postnummer 2840, fik vi et utrolig venligt velkomstbrev fra borgmester Jens Ive. Da vores flyttebil fra København svingede ind ad Øverødvej, stod der straks venlige naboer klar med hjælpende hænder og gode råd til vores indflytning. Og man kan ikke løbe en tur rundt om Søllerød Sø uden at møde smil fra folk, man ikke har mødt før. Noget, jeg aldrig har oplevet i hverken København, Bruxelles eller Montreal, hvor man typisk hverken kender naboerne eller kan komme igennem til kommunens administration ad de snørklede bureaukratiske kanaler.

Jeg er selv vokset op her i kommunen. Men efter mange år ude får man simpelthen et chok over, hvor dejligt vores område er.

En analyse i Altinget denne vinter viste, at 50.000 københavnere - også unge under 30 - i kølvandet på corona overvejer at flytte til forstæderne.

Nu er der måske delte meninger om, hvorvidt mine 31 leveår stadig kvalificerer mig til prædikatet "ung." Men i det omfang jeg og mine jævnaldrende stadig kan regnes med til ungdommen, så skal der i hvert fald lyde en klar opfordring til alle andre unge indfødte Rudersdal-borgere, som i sin tid er fløjet fra reden og i dag bor i København: Flyt hjem til vores kommune - I vil ikke fortryde det!

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?