24. oktober 2021
Tastatur
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Flygtninge klarer sig rigtig godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Flygtninge klarer sig rigtig godt

Af Niels Helmø
Formand, Birkerød Flygtningekontakt

Debat Rudersdal - 28. september 2021 kl. 09:01

Kun 39 procent af syrerne i Rudersdal mod 54 procent i hele landet er i beskæftigelse, hvis man skal tro Carsten Winther fra Nye Borgerlige. Dog uden at oplyse hvor tallene stammer fra.

Hvis det virkeligt var rigtigt, ville jeg bestemt også være både skuffet og vred, for så havde flygtningene, kommunen, det lokale erhverv og vi som frivillige svigtet vores opgave.

At tage udgangspunkt i en konkret nationalitet skulle være for at udligne forskelle i nationaliteternes fordeling på kommunerne. I Rudersdal er 56 procent syrere, og regner man lidt på tallene ville det betyde, at de øvrige nationaliteter skulle have 100 procent beskæftigelse. Det ville da være rart men nok ikke rigtigt.

Kigger man på de officielle tal fra Udlændinge- og Integrationsministeriet får man et andet billede. Ja så går det faktisk rigtig godt i Rudersdal på flere parametre. 65 procent af alle flygtninge i Rudersdal mellem 25 og 64 år (2019) mod 60 procent på landsplan er i beskæftigelse. Det kan vi alle sammen være rigtig stolte af. Jeg foretrækker at bruge facts fra anerkendte officielle kilder.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?