29. juli 2021
29RUA Jens Ive
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Flertallet skal tage de nødvendige beslutninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Flertallet skal tage de nødvendige beslutninger
Debat Rudersdal - 08. juli 2021 kl. 17:07
Af Jens Ive (V) Borgmester i Rudersdal Kommune

Den 30. juni bragte Rudersdal avis et læserbrev med titlen "Demokrati og borgerinddragelse", hvor Søren Sørensen fra Vedbæk opremsede en liste af sager, som han brugte som eksempler på, at Jens Ive og forvaltningen ikke lytter til borgerne. Vi bringer her Jens Ives svar på kritikken

arrow Læs også: Debat: Ønsker svar om Marina­planerne fra samtlige partier før valget

Søren Sørensens indlæg her til Rudersdal Avis kommer vidt omkring, men er vel i bund og grund mest foranlediget af det forhold at Søren Sørensen er nærmeste nabo til Marina grunden i Vedbæk.

Indlægget giver god anledning til at understrege at når jeg, sammen med mine kolleger i kommunalbestyrelsen skal træffe større beslutninger som fx plan- eller strukturændringer, eller måske hvordan vi lykkes med den grønne omstilling og lever op til relevante dele af FNs verdensmål, så er det helt afgørende for os at der forud for beslutningerne gennemføres ganske store borger inddragelses processor.

Vi er også fuldt opmærksomme på at netop ved de store og lidt mere "tunge" beslutninger vil der ofte være borgere der ikke er enige, og vil stille sig kritiske overfor såvel proces som endelig beslutning.

Det tror jeg alle i kommunalbestyrelsen har stor respekt for, men det er nu engang et grundvilkår for demokratiet at det er flertallet der skal tage de nødvendige beslutninger.

Beslutninger der grundlæggende har været med til at skabe det Rudersdal som vi alle sætter så stor pris på, fordi det indeholder mange kvaliteter. Men medgivet, vi har ikke altid været enige om hvordan vi bedst nåede i mål.

Sådan er det også i sagen om Marina grunden i Vedbæk.

Der er rigtig mange synspunkter på hvordan den udfordring bedst løses, og dialog og inddragelse i det lokale er i fuld gang.

Konkret har ejer og Vedbæk Grundejerforening, suppleret med en række naboer og genboer, påtaget sig at gennemføre en afklarende forhånds dialog.

Jeg har hørt at der i den forbindelse arbejdes med at se på løsninger der kan holde byggeprocenten mest muligt nede, samtidig med at løsningerne kan sikre Marina grunden som det omdrejningspunkt der kobler by og havn sammen, og skaber liv og aktivitet til området. En dagsorden som jeg personligt støtter op om, fuldt og helt.

Og der skal ikke herske tvivl om at jo mere entydige signaler og ønsker der kan sendes fra den samlede gruppe, jo bedre et grundlag har kommunalbestyrelsen for at gennemføre en borger inddragelses proces den dag hvor der måtte komme et ønske om en fornyet planproces fra ejerne af Marina grunden.

Jeg er sikker på at udgangspunktet er det samme for os alle - et ønske om at forskønne og udvikle Vedbæk området yderligere, til glæde især for Vedbæks borgere.

Og skulle Søren Sørensen eller andre interessenter ønske noget uddybet undervejs, eller blot en "snak" om udfordringerne, så har jeg altid kaffe på kanden og er klar til at lytte.

arrow Debat: Demokrati og borgerinddragelse
04. juli 2021 kl. 09:02 Opdateret: kl. 10:49
arrow Debat: Venter stadig på svar fra borgmesteren i Marina-sagen
27. maj 2021 kl. 09:03 Opdateret: kl. 15:03
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?