20. oktober 2020
Stefan Skrubbeltrang (SF). Arkivfoto
Stefan Skrubbeltrang (SF). Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Budget og borgerinddragelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Budget og borgerinddragelse

Af Stefan Skrubbeltrang
Næstformand SF Rudersdal
Skovlyporten 3
2840 Holte

Debat Rudersdal - 13. oktober 2020 kl. 09:00

Dykker man ned i den budgetaftale, som for nyligt blev til med et bredt flertal i kommunalbestyrelsen, er der umiddelbart mange flotte ambitioner, men kan man regne med dem?

Der er især en ting, som falder i øjnene, og det er værdigrundlaget, som beskriver, at borgerne skal sikres indflydelse. Kigger man på historikken, skal man dog lede længe efter de tilfælde, hvor der rent faktisk er blevet lyttet til borgerne!

Her kan for eksempel fremhæves tilfældene med skolesammenlægningerne og Vedbæk Bibliotek, hvor borgerne ganske rigtigt blev inviteret i dialog, men efterfølgende fuldstændigt ignoreret.

Dette fører tankerne hen på kommunalbestyrelsens nye prestigeprojekt omkring en borgersamling, som skal komme med råd til: "hvordan man kan udmønte FN's verdensmål til lokal handling i samspil med borgerne".

Det lyder umiddelbart rigtigt flot, men kan man så også regne med, at borgernes input bliver taget alvorligt, eller bliver det endnu et værdimæssigt luftkastel omkring borgerinddragelse?

Vi er en ressourcestærk kommune, med nogle af de smukkeste naturområder i Danmark. Alligevel halter vi gevaldigt bagefter, når det kommer til grønne tiltag - tænk bare på hvor langsomme vi var til at indføre affaldssortering. Så eksempelvis konkrete tiltag for sikring af biodiversitet og genbrug af regnvand, kan man lede forgæves efter.

Ser man på serviceniveauet, på for eksempel ældreområdet, så er der ingen udsigter til forbedringer, selvom det halter gevaldigt bagefter.

Demografien i kommunen, viser en stigning af ældre borgere, men det må ikke betyde at serviceniveauet ikke lever op til den standard, som vores ældre medborgere fortjener. Heller ikke selvom det kommer til at gøre ondt i budgettet. Borgmesteren har godt nok tidligere lagt op til, at ansvaret skal flyttes over på de pårørende, men den linje er et farligt skråplan at bevæge sig ud på.

Rudersdal skal OGSÅ være Danmarks bedste bokommune, når det kommer til kommunens ældre medborgere!

Kunne du godt tænke dig at arbejde mere hjemmefra?