3. august 2021
Tastatur
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Analyse af svar fra Jens Ive

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Analyse af svar fra Jens Ive

Af Susan Heeley
Egebækvej 51
2850 Nærum

Debat Rudersdal - 21. juni 2021 kl. 08:42

Ved kommunalbestyrelsesmødet 26. maj 2021 stillede jeg følgende spørgsmål:

arrow Læs også: Debat: Vi er toppen af isbjerget

"Mener kommunalbestyrelsen, at det er problematisk, at forvaltningen (Børn- og familie) ikke fører statistik over hvor mange klager over afgørelser, forvaltningen modtager?

Her er borgmesterens svar:
"Der føres statistik på klager over afgørelser til Ankestyrelsen. Ankestyrelsen offentliggør årligt antallet af klager for alle landets kommuner. Vi fører derfor ikke statistik over klager, der ikke videresendes til Ankestyrelsen. Men forvaltningen forsøger, altid at indgå i en konstruktiv dialog med de involverede borgere omkring de trufne afgørelser."

For det første kan man hurtigt konstatere, at borgmesteren ikke besvarer spørgsmålet.

Men lad os lige se nærmere på, hvad han egentlig siger.

Borgmesteren indleder sit svar med en forklaring på, hvorfor Rudersdal kommune kun fører statistik over en lille andel af de klager, som forvaltningen modtager.

Forklaringen er følgende: der føres statistik over afgørelser til Ankestyrelsen, og Ankestyrelsen offentligøre disse.

Jens Ive har simpelthen begået et ræsonnement, som man nok skal være borgmester for at forstå. Jeg forstår i hvert fald ikke forklaringen.

Hvorvidt borgmesteren (eller de andre medlemmer af kommunalbestyrelsen for den sags skyld) finder det problematisk, at der ikke føres statistik over alle klager, må jeg gætte mig til, for det svarer borgmesteren ikke på.

Man kan tolke borgmesterens svar som et nej. Altså at kommunalbestyrelsen ikke finder det problematisk, at der ikke føres statistik over antal klager på Børn- og familieområdet.

Men hvorfor sagde, han så ikke bare det?

Man kan også tolke det som et ja. Altså at kommunalbestyrelsen selvfølelig godt kan se problematikken, men bare ikke kan sige det. For hvis de gjorde, så kunne de jo ikke fortsætte med at henholde sig til de misvisende men lave tal. Ligesom de jo nok også ville være nødt til at handle på de RIGTIGE tal.

Sætningen om, at forvaltningen altid indgår i en konstruktiv dialog med de involverede borgere omkring de trufne afgørelser, anser jeg som en del af det sædvanlige violinspil fra borgmesteren. Et spil som jeg efterhånden er lidt træt af. Og det har i øvrigt intet at gøre med, hvorvidt kommunalbestyrelsen finder det problematisk, at der ikke føres statistik over klagesagerne på børneområdet.

#Gårdensågården
#Enmillionstemmer

arrow Debat: Kommunerne er ikke altid bedst for borgerne
13. marts 2021 kl. 09:08 Opdateret: kl. 15:16
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?