15. juni 2021
Modelfoto
Modelfoto
Foto: Svitlana - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Ældre skal være forsigtige hos tandlægen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Ældre skal være forsigtige hos tandlægen

Af Birthe Hartmann
Vejlesøparken 16, 3. th.
2840 Holte

Debat Rudersdal - 03. juni 2021 kl. 08:59

Man skal være forsigtig, hvis man er fra de årgange, hvor man ikke vidste så meget om tandpleje, som man gør i dag. Nu til dags er de unges tænder smukke og velholdte, det giver naturligvis ikke det store "run" på tandklinikkerne. Men hører man til den ældre gruppe, skal man være forsigtig, hvis man bliver anbefalet kroner (som kan være meget dyre) på sine tænder.

Er det et behandlingskrav, eller er det et kosmetisk krav!

I mit tilfælde var det ingen af delene, da jeg to gange igennem fem-seks år havde fået lagt emalje på fire fortænder, blev jeg anbefalet at få sat facader på mine tænder (fire fortænder). Tandlægen fortalte, at det bedre kunne betale sig, det ville blive billigere i længden.

Da jeg så skulle have lavet facader, havde tandlægen skiftet mening, nu skulle det være kroner (det var bedre), og så skulle det være seks i stedet for fire, så ville ensartetheden være bedre. Hun anbefalede kroner fra Kina. Hun sagde, at de var bedre, billigere og meget flotte.

Som patient stolede jeg på hende, men resultatet var forfærdeligt.

Jeg sagde, at tandlægen havde båret sig så uansvarligt ad, at jeg forlangte det rettet. Kinesertænderne blev nu fjernet og en dansk tekniker lavede nye kroner, de blev desværre ikke tilpasset, det gad tandlægen ikke at give sig tid til, så resultatet blev mislykket.

At tandlægens arbejde er blevet dømt ikke honorarværdigt, og at hun har måttet betale mig alle pengene tilbage, retfærdiggør på ingen måde den pengegriske behandling.

Jeg havde hellere undværet pengene og haft mine egne pæne tænder, hvoraf de tre var helt sunde, uden huller og så videre.

Dette omhandler naturligvis ikke de dygtige og ansvarsfulde tandlæger, der heldigvis er mange af. Dette angår kun de brådne kar, der burde have et andet job, hvor man ikke kan udnytte patienters tillid til at udfylde deres griske agenda.

Jeg ved godt, at "den slags" udrydder sig selv, men kan man undgå, at andre bliver udsat for sådanne behandlinger, er det med glæde, at jeg fortæller om min dårlige oplevelse.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?