21. oktober 2021
Søren Gotfredsen og Karsten Riis Andersen, Holte Grundejerforening.
Søren Gotfredsen og Karsten Riis Andersen, Holte Grundejerforening.
Foto: Mikkel Svinth Rødgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Åbent brev til borgmesteren om Rudersdals klimatilpasning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Åbent brev til borgmesteren om Rudersdals klimatilpasning

Af Karsten Riis Andersen, formand, Jesper Werner, næstformand, Søren Gotfredsen, sekretær/kasserer i Holte Grundejerforening

Debat Rudersdal - 18. juni 2021 kl. 09:05

I Rudersdal Kommune er der fuld fart på at klimatilpasse de offentlige og private kloakker. Det ret omfattende projekt, der skal løbe over en lang årrække, har et prisskilt på ikke mindre end fire milliarder kroner.

Klimatilpasningsprojektet for Rudersdal kommune er opdelt i tre områder; Holte (Holte, Dronninggård, Øverød), Område Øst (Trørød-Nærum-Skodsborg-Vedbæk) og Område Vest (Brådebæk, Høsterkøb, Isterød, Birkerød og Bistrup).

Kun planerne for Holte er offentliggjort, hvorimod planerne for Øst og Vest først bliver offentliggjorte efter kommunalvalget 2021. Holte Grundejerforening har på en lang række møder med kommunen forsøgt at få indsigt i den totale klimatilpasningsplan for Rudersdal. Meget står endnu uafklaret. I dette åbne brev, opfordrer vi Borgmester Jens Ive til at besvare nogle få, men vigtige spørgsmål til klimatilpasnings projektet:

Først vil vi gerne vide, hvorfor der ikke bliver fremlagt en samlet klimatilpasningsplan for hele Rudersdal Kommune? Der er kun fremlagt planer for område Holte, men ikke for område Øst og område Vest.

Dernæst. Novafos, der er kommunens eget forsyningsselskab, har oplyst, at planerne, for Øst og Vest er lavet, og ligger klar. Kommunens egne medarbejdere oplyser, at planerne for Øst og Vest først bliver fremlagt efter det kommende kommunalvalg i november. Kan borgmesteren forklare, hvorfor de færdige planer først må blive offentliggjort efter valget?

Sidst. Klimatilpasningsplanen for område Holte er udarbejdet af ét enkelt rådgivende firma.

Kan borgmesteren forklare, hvorfor man ikke på rådhuset har skønnet, at to eller måske tre uvildige rådgivende firmaer burde tages med på råd i et projekt, der kommer til at koste Rudersdals borgere fire milliarder kroner?

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?