14. juli 2020
Lokallistens Mona Madsen håber, at Erhvervsministeren vil se på den gældende fyrværkerilov. Kommunalbestyrelsen har ingen indflydelse på, hvornår og hvor meget der må fyres af.
Lokallistens Mona Madsen håber, at Erhvervsministeren vil se på den gældende fyrværkerilov. Kommunalbestyrelsen har ingen indflydelse på, hvornår og hvor meget der må fyres af.
Foto: Fotograf Peter Hestbæk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Godt Nytår - med mindre krudt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Godt Nytår - med mindre krudt
Debat Rudersdal - 07. januar 2020 kl. 13:52
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Mona Madsen (L), Medlem af byrådet

Forrige år holdt vi nytår i Rom. Her har bystyret forbudt privat anvendelse af fyrværkeri, men nytårsaften blev ikke mindre festlig af den grund. I stedet for at det buldrer og brager om ørerne på folk alle steder fra, var der udpeget nogle pladser, hvor folk kunne samles og i fællesskab nyde den offentlige fyrværkeriforestilling, som startede umiddelbart efter nytårsklokkerne fra de romerske kirker.

Den varede måske et kvarter, og derefter var der velsignet fred på gaderne, så stjernehimlen kunne nydes på hjemturen.

Her i Danmark har fyrværkeriet efter min mening udviklet sig alt for voldsomt. Private forbrugere må købe uhæmmet ind hos de godkendte forhandlere, og de har hele 6 dage, hvor der må fyres af. Jeg skal ikke her opregne gener og skadevirkninger, endsige opregne hvor mange millioner der brændes af - men vi kan vel godt enes om, at den helt særlige feststemning, som fyrværkeriet vel egentlig er beregnet til at skabe, bliver temmelig udvandet.

Desværre har kommunalbestyrelsen ingen indflydelse på, hvornår og hvor meget der må fyres af, så jeg håber blot at Erhvervsministeren kan inspireres til at se kritisk på den gældende fyrværkerilov.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?