11. maj 2021
Arkivfoto: Allan Nørregaard
Arkivfoto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Forbyd valgplakaterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Forbyd valgplakaterne
Debat Rudersdal - 24. april 2021 kl. 18:32
Af Preben Etwil, Birkevej 32b, Birkerød

For en sjælden gang skyld er jeg helt enig med Peter von der Wehle fra Dansk Folkeparti i hans modstand mod opsætning af valgplakater til det kommende kommunevalg i november (debatindlæg i Frederiksborg Amts Avis den 20. april).

arrow Læs også: DEBAT: Lad os droppe valgplakaterne

Valgplakater er noget forbandet miljøsvineri.

Men jeg kunne godt have den mistanke, at forslaget reelt dækker over det forhold, at Dansk Folkeparti i Rudersdal har opgivet ævred, og ikke stiller op til kommunevalget, eller at de ikke mandskabsmæssigt evner at sætte valgplakater op. For ellers flugter det ikke Peter von der Wehles tidligere besynderlige politiske og tit uforskammede udtalelser.

Nu fremstår forslaget bare som en sædvanlig Peter von der Wehle-kommentar til »miljøtosserne« i Rød blok. Tilbage står, at det er en fremragende idé at forbyde fysiske valgplakater i det offentlige rum.

Men det vil aldrig kunne realiseres ved gensidige aftaler på lokalt niveau. Det skal både planlægges og aftales i god tid, så alle partier har mulighed for at udvikle brugbare alternativer, og det skal besluttes på nationalt niveau i Folketinget, med mulighed for sanktioner hvis forbuddet overtrædes.

Hermed er opfordringen givet videre til samtlige partier: Forbyd opsætning af valgplakater i det offentlige rum.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?