14. december 2017
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Enhedslisten om ældrerengøring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Enhedslisten om ældrerengøring
Debat Rudersdal - 06. oktober 2017 kl. 10:58
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Rudersdal: Undskyld til Jan Forslund, at vi ikke svarede tidligere. Enhedslisten foreslog i folketinget i 2013 en rengøringsgaranti på to uger, og blev derfor udelukket fra budgettet af Helle Thorning-regeringen. I de forløbne fire år har Enhedslisten-Rudersdal konsekvent gået imod besparelse på rengøring og andet velfærd. For at undgå nedskæringerne må Rudersdals rekordlave skatteprocent hæves. Men vi bliver stemt ned og udelukket fra budgetforhandlingerne.

Preben Etwil (S) giver i Frederiksborg Amts Avis d. 30/9-2017 Jan Forslund samme svar om rengøringsstandarden. Men han konstaterer, at de ikke kan »få de andre partier med« til at finansiere velfærden ved at hæve den kommunale indkomstskat. Det glæder os nu at høre, hvad Socialdemokratiet og også nogle andre partier siger.

Men Venstre og andre borgerlige partier vil ikke være med. De er stolte af have Danmarks laveste skatteprocent og insisterer på at bevare den til gavn for de velstående. Vi håber på, at der efter valget vil være tilstrækkelig mange kommunalbestyrelsesmedlemmer, som anerkender nødvendigheden af at få balance i økonomien og samtidig sikrer en anstændig velfærd. Som det er nu, tager Venstre det for givet, det store flertal i kommunalbestyrelsen stemmer for deres budgetforslag, selv om det indeholder store velfærdsnedskæringer.

Jacob Jensen
Kommunalbestyrelsesmedlem for Enhedslisten