6. august 2021
Skolestrukturdebatten fik rigtigt mange på banen. Men borgerdialogpolitikken er tydeligvis ikke voldsomt vigtig for flertallet i kommunalbestyrelsen, skriver Sten Troelstrup (L) i dette indlæg. Foto: Lars Sandager Ramlow
Skolestrukturdebatten fik rigtigt mange på banen. Men borgerdialogpolitikken er tydeligvis ikke voldsomt vigtig for flertallet i kommunalbestyrelsen, skriver Sten Troelstrup (L) i dette indlæg. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgerdialogen er vigtig for Lokallisten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgerdialogen er vigtig for Lokallisten
Debat Rudersdal - 23. februar 2021 kl. 18:13
Af Sten Troelstrup, Formand for Lokallisten i Rudersdal, Vandtårnsvej 28, Birkerød

I perioden 2006 til 2008 brugte kommunalbestyrelsen tid og kræfter på at udforme en »borgerdialogpolitik«, som derefter blev vedtaget i enighed. Her kommer nogle eksempler fra nyere tid på hvordan det spænder af i praksis.

arrow Læs også: DEBAT: Udvikling - ja tak, men til hvad ?

Skolestrukturdebatten fik rigtigt mange på banen. I en byge af læserbreve blev der stillet ekstremt kvalificerede spørgsmål til det i problemformuleringen beskrevne resultat - der blev refereret til forskningsresultater vedr. effekten og erfaringer fra andre kommuner, der havde været nødt til at rulle sammenlægningerne tilbage, og der blev fremlagt gennemarbejdede beregninger over de reelle udgifter og hypotetiske gevinster, alt sammen til ingen nytte.

Der var ikke ét af spørgsmålene og ikke én af beregningerne, der blev imødegået på samme niveau - flertallet i kommunalbestyrelsen nøjedes med at vise, hvem der bestemmer. Borgerdialog?

Nedlæggelsen af biblioteket i Vedbæk er ligeså lærerig.

Som led i nogle besparelser blev det besluttet nedlægge biblioteket på Vedbæk Skole og etablere et »bibliotekstilbud« et andet sted i Vedbæk.

Nogen fostrer så den idé at give det form af et »click and collect«-tilbud, placeret i nogle lokaler på Bakkehuset. Man orienterer formanden for Bakkehusets bestyrelse om planen og om at den skal behandles på to borgermøder, og Bakkehusets bestyrelse sætter sin lid til, at dét vil give mulighed for at drøfte »tilbuddets« rammer og indhold.

Men så kommer corona'en, og disse to møder bliver først udskudt, og senere, med corona'ens forudseelige anden bølge som begrundelse, helt aflyst. Der kom mere end 1000 protester fra borgere i Vedbæk, men de fik ikke andet svar, end at beslutningen blev gennemtrumfet af et flertal i kommunalbestyrelsen med henvisning til, at Bakkehusets bestyrelse jo er blevet inddraget.

Det er bare dels ikke rigtigt - Bakkehuset har i praksis været lukket ned i flere måneder, og planen er alene forelagt for bestyrelsens formand, der ikke har haft nævneværdig kontakt med bestyrelsens øvrige medlemmer, endsige Bakkehusets brugere, om den - og dels er det i den konkrete sammenhæng fuldstændigt ligegyldigt.

Det er ikke et »bibliotekstilbud« til Bakkehuset, og derfor er det ikke Bakkehusets bestyrelse, der skal inddrages, det er et »bibliotekstilbud« til alle Vedbæks borgere, og derfor er det selvfølgelig alle Vedbæks borgere, der skulle have haft mulighed for at blive inddraget.

Beslutningen havde nok kunnet vente til de annoncerede borgermøder kunne holdes.

Borgerdialogpolitikken er tydeligvis ikke voldsomt vigtig for flertallet i kommunalbestyrelsen. Det er den for Lokallisten.

arrow DEBAT: Fakta på bordet - Venstre er lig med afvikling
03. marts 2021 kl. 08:09 Opdateret: kl. 13:31
arrow DEBAT: Vil LA og Lokallisten afvikling eller udvikling?
02. marts 2021 kl. 12:50 Opdateret: kl. 12:50
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?