3. juni 2020
Borgmester Jens Ive adresserer nogle af de misforståelser, som han mener helt naturligt kan opstå i den komplicerede proces omkring skolesammenlægningerne. Arkivfoto
Borgmester Jens Ive adresserer nogle af de misforståelser, som han mener helt naturligt kan opstå i den komplicerede proces omkring skolesammenlægningerne. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svar på læserbrev fra Anette Grønbæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svar på læserbrev fra Anette Grønbæk
Debat Rudersdal Avis - 12. marts 2020 kl. 10:30
Af Borgmester Rudersdal Kommune
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DEBAT Kære Anette Grønbæk. Tak for dit læserbrev omkring nogle af de virkninger, der er ved den ny skolestruktur.

Det giver mig en god anledning til at adressere nogle af de misforståelser, der helt naturligt kan opstå i en sådan kompleks proces.

Lad mig indledningsvis slå fast at jeg stadig fastholder, at der ikke er tale om en spare-øvelse, men derimod tale om at prioritere midlerne på børnene og deres undervisning.

Udover at fokusere på at flytte penge fra mursten til børnene så har de tre partier, der løfter budgetansvaret for vores børn og unge, valgt at tilføre skoleområdet ikke mindre end 69 millioner kroner. Så nej, her er ikke tale om en spare-øvelse.

Den bygningsanalyse, der er gennemført af et arkitektfirma på Bistrup og Toftevangs arealer, har naturligt nok ikke haft fokus på, hvordan det faglige niveau skal styrkes i udskolingen. Der skal andre kompetencer til.

Analysen har haft til formål at se på hvordan bygningsmassen under ét bedst kan anvendes, og hvad de afledte omkostninger vil være ved forskellige løsninger.

Og bygningsmassen forsætter bestemt ikke uændret. Alene på Bistrups skoleadresse er der reduceret med et ganske betydeligt antal kvadratmetre, faktisk hele tre bygninger, som nu ikke længere skal anvendes til skolebrug, men er overgået til at være nye velindrettede og tidssvarende daginstitutioner.

Ved den netop gennemførte skoleindskrivning har den ny struktur også bestået sin prøve. Der kan til august oprettes tre nye klasser, på den samlede ny skole, med fine klassekvotienter. Stadig placeret på de to adresser, så nærheden i videst muligt omfang prioriteres for de mindste elever.

Så som lovet tages mange kvadratmetre ud af skolernes drift, så pengene kan prioriteres til skolebørnene. Der bliver samtidig investeret i de nye udskolinger, for at styrke såvel faglighed, fysiske rammer og trivsel for de unge.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?