3. april 2020
Court Møller svarer på en hård kritik i forrige avis.
Court Møller svarer på en hård kritik i forrige avis.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svar: Oplysningerne er korrekte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svar: Oplysningerne er korrekte
Debat Rudersdal Avis - 14. februar 2020 kl. 09:03
Af Court Møller (R) Formand for Miljø- og Teknikudvalget
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DEbat Det er en grov påstand, når Niels Husum i sit læserbrev i Rudersdal Avis skriver, at "Court Møller bevidst har fremført uvederhæftige oplysninger om vitale trafiksikkerhedsmæssige forhold".

Påstanden er fremført ved gennemgang af ulykkesstatistikker. Selvfølgelig har jeg refereret korrekt, det skal der ikke være tvivl om. Desværre er det Niels Husum, der blander to analyser sammen, som ikke er direkte sammenlignelige.

I november 2019 henviser jeg loyalt til Vejdirektoratets Trafiksikkerhedsanalyse "Ulykkestal fordelt på politikredse", der er en status for ulykker i 2018 (rapport 599). På side 61 kan man læse, at der i 2018 i Rudersdal var 0 dræbte, 8 alvorlige- og 1 let -tilskadekomne i trafikken. Det er et af det laveste antal ulykker med personskadeuheld pr. km. vej, når man sammenligner med hele Nordsjælland. Min kilde fremgik klart af artiklen i Frederiksborg Amts Avis, så havde Niels Husum gjort sig den ulejlighed at tjekke fakta, så var jeg nok forskånet for de seneste påstande.

Niels Husum henviser til uheldsanalysen for 2018, der blev behandlet på det seneste møde i Miljø- og Teknikudvalget. Denne analyse dække kommunens egne veje - herunder private fællesveje, men ikke motorveje. Derfor kan de to analyser ikke sammenlignes. Desuden fremgår ud over personskadeuheld også materielskadeuheld.

Der er sket en stigning i materielskadeuheld, og de anvendte tal om personskadeuheld, som jeg henviste til i efteråret, fremgår også. Og de er præcist som jeg refererede dem i efteråret.

Ligefrem at påstå, at jeg bevidst har fremført uvederhæftige oplysninger samt antyde, at der kan være tale om pligtforsømmelse og misinformation, synes jeg er at gå for vidt.

I efteråret kendte jeg kun Vejdirektoratets analyse. Og jeg glæder mig stadig over, at personskadeuheldene var på et lavt niveau i 2018. Og selvfølgelig henviser jeg kun til fakta.

Det skal måske tilføjes, at antallet af materielskadeuheld er opgjort med en del usikkerhed, idet alle uheld sædvanligvis ikke er medtaget, idet der alene er opgjort materielskadeuheld, der er anmeldt til Politiet.

I Frederiksborg Amts Avis den 30. november udtalte jeg: "Ni ulykker er selvfølgelig ni for meget - og i otte af ulykkerne er der også alvorligt tilskadekommende, så vi fortsætter arbejdet med at investere i trafiksikkerhed. Det ser ud til, at det nytter."

Det står jeg selvfølgelig også ved.