7. august 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Solide resultater på skolerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Solide resultater på skolerne

Af Daniel E. Hansen (V)
Formand for Børne- og Skoleudvalget

Debat Rudersdal Avis - 05. juli 2020 kl. 09:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kommunalbestyrelsen har netop godkendt den såkaldte kvalitetsrapport for skolerne for 2017-2019. Helt overordnet er eleverne i Rudersdal Kommune i god trivsel og opnår nogle af landets bedste faglige resultater.

Det fremgår af trivselsmålingerne, at resultaterne fra Rudersdal ligger over landsgennemsnittet indenfor alle fire trivselsindikatorer: social trivsel, faglig trivsel, støtte og inspiration samt ro og orden.

Eleverne i Rudersdal har en rigtig god social og faglig trivsel, men oplever i mindre grad støtte og inspiration i deres undervisning. Sådan ser det også ud på landsplan.

Karaktergennemsnittet for de bundne prøver ved 9. klassernes afgangsprøver i Rudersdal er markant over landsgennemsnittet, og samtidig er gennemsnittet steget en smule i Rudersdal i skoleåret 2018/2019.

Det gælder endvidere, at karaktergennemsnittet på samtlige skoler i Rudersdal ligger på niveau med den socioøkonomiske reference. Andelen af elever der i Rudersdal er gået til prøve og har fået karakteren 02 eller derover i både dansk og matematik er væsentligt over landsgennemsnittet.

Eleverne klarer sig generelt rigtig godt i de nationale test. Både i læsning og i matematik opfylder eleverne helt overordnet den nationale målsætning om, at mindst 80 pct. af eleverne skal være gode til at læse og regne. Andelen af gode resultater i dansk og matematik daler på mellemtrinnet. Det samme mønster ses på landsplan. Andelen af gode resultater stiger betydeligt i udskolingen, hvor resultaterne stiger til omkring 90 pct., hvilket er en del mere end landsgennemsnittet. Andelen af elever med dårlige læseresultater og dårlige resultater i matematik er i Rudersdal betydeligt mindre end landsgennemsnittet på alle årgange.

Det er solide resultater, og sådan skal det også være. Resultaterne er i høj grad et skulderklap til ledelse og medarbejdere på alle vores skoler.

Der er dog også områder, hvor der er udfordringer. Vi skal finde ud af, hvordan vi får forbedret støtten og inspirationen til eleverne i undervisningen, og den allerede iværksatte indsats for at styrke de faglige resultater på mellemtrinet skal fastholdes. Dertil er der en vigtig opgave i, at vi får alle elever med og får styrket resultaterne i læsning og matematik for den andel af elever, der i disse fag har det svært.

Alt i alt er der et stærkt fagligt fundament på skolerne, og det er et godt udgangspunkt for fremtidens skoleudvikling.

(Forkortet af red.)

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?