1. august 2021
Miljø- og Teknikudvalget har besluttet at bruge to millioner kroner til en forundersøgelse af cykelbaner langs Hørsholm Kongevej. Arkivfoto
Miljø- og Teknikudvalget har besluttet at bruge to millioner kroner til en forundersøgelse af cykelbaner langs Hørsholm Kongevej. Arkivfoto
Foto: Frank S. Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skal nul ulykker på ti år udløse cykelsti til 30 millioner kroner?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal nul ulykker på ti år udløse cykelsti til 30 millioner kroner?

Af Christoffer Buster Reinhardt (K)
Medlem af Kommunalbestyrelsen

Debat Rudersdal Avis - 25. juni 2020 kl. 09:00

På sidste møde i Miljø- og Teknikudvalget blev det besluttet, at bruge to millioner kroner på en forundersøgelse af mulighederne for en cykelsti langs Hørsholm Kongevej. Det stemte vi i Det Konservative Folkeparti nej til.

arrow Læs også: Cykelsti langs Hørsholm Kongevej

Det er ikke fordi, at vi ikke har sympati for tanken om en cykelsti på den lange strækning gennem skoven. Hvis træerne i Rude Skov var pengetræer, så ville vi utvivlsomt have stemt for. Men virkeligheden er, at det ikke er pengetræet, men bøgetræet som er det mest udbredte.

For det koster ikke kun to millioner kroner at anlægge de 4,5 kilometer cykelsti. Det vil koste 23-32,8 millioner kroner. De penge ligger Rudersdal Kommune ikke inde med lige pt. Og selv hvis vi virkelig havde et så stort råderum, så er der andre gode projekter som har større prioritet hos os konservative.

Pengene kunne med fordel bruges på vedligehold af vores nedslidte skoler, bedre idrætsfaciliteter, miljø- og klimatiltag, eller andre tiltag der fremmer trafiksikkerheden for cyklister mere end en cykelsti langs Hørsholm Kongevej vil gøre det.

For selvom Hørsholm Kongevej bestemt kan føles utryg at cykle på, så har Politiet på ti år i gennemsnit "kun" registreret 1,3 ulykker om året på strækningen, og INGEN AF DISSE har involveret cyklister.

Når jeg skriver dette, så ved jeg også at modargumentet med lynfart vil lyde: "jamen, skal der virkelig cykelulykker på bordet, før I konservative vil være med?"

Nej, selvfølgelig ikke. Men det det er et dårligt argument, for ikke at turde at prioritere politisk. Med den form for argumentation kan man jo aldrig debattere politik.

Man kan jo ikke gøre alting, og hvis man vil bruge mange millioner på en cykelsti gennem skoven, så kan man ikke bruge pengene på andre gode ting.

Set med vores briller, er en cykelsti langs Hørsholm Kongevej derfor mere et udtryk for et prestigeprojekt, end et udtryk for et reelt behov. Og derfor stemte vi nej.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?