19. september 2020
Søren Svendsen
Foto: Søren Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S-logik: Nej til en bestemt cykelsti = nej til alle cykelstier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S-logik: Nej til en bestemt cykelsti = nej til alle cykelstier

Af Christoffer Buster Reinhardt (K)
Medlem af Kommunalbestyrelsen

Debat Rudersdal Avis - 05. september 2020 kl. 09:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

"Alle partier i Rudersdal kommunalbestyrelse, bortset fra de konservative, ønsker cykelstier i vores kommune."

Sådan skriver min gode kollega Poul Bach fra Socialdemokratiet i sidste uges Rudersdal Avis.

Jeg er helt med på, at overdrivelse fremmer forståelsen. Men der er en hårfin grænse mellem den retoriske overdrivelse og den falske påstand, som vi her har med at gøre.

Kæden må ganske enkelt være sprunget af den socialdemokratiske cykel, når man på baggrund af vores nej til at prioritere én dyr cykelsti langs Hørsholm Kongevej, kan få sig selv til at påstå, at vi i Det Konservative Folkeparti skulle være generelle modstandere af cykelstier i vores kommune.

Verden er ikke sort/hvid. Jeg tror, de fleste læsere af denne avis vil være enige i, at blot fordi man ikke ønsker at prioritere først to millioner på en forundersøgelse og siden +30 millioner kroner til anlæg af en 4,5 kilometer lang cykelsti på Hørsholm Kongevej - hvor der ingen cykelulykker er registreret i de seneste 10 år - så, betyder det da ikke, at man har sagt nej til cykelstier sådan generelt?

For selvfølgelig er Det Konservative Folkeparti ikke modstandere af cykelstier? Hvorfor skulle vi dog være det?

Faktisk er vi store tilhængere af cykelstier. Vi vil da hellere end gerne fremme trafiksikkerheden - særligt for skolebørn - ved at anlægge cykelstier. Og når børnene har cyklet til skole, så er det også vigtigt, at skolens fysiske forhold er gode og renoverede. Og når de om eftermiddagen cykler til fritidsaktiviteter, så behøves det ikke være til nedslidte haller og manglende kunstgræsbaner.

Alt det, vil vi i Det Konservative Folkeparti gerne prioritere. Men det er der bare ikke råd til, hvis man bruger +30 millioner på et prestigeprojekt som en cykelsti langs Hørsholm Kongevej er.

Pengene kan som bekendt kun bruges én gang.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?