13. august 2020
Rudersdal Kommune ligger nummer tre på listen over landets kommuner, der har fået de største skattelettelser, ifølge Arbejdernes Erhvervsråd.
Rudersdal Kommune ligger nummer tre på listen over landets kommuner, der har fået de største skattelettelser, ifølge Arbejdernes Erhvervsråd.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rudersdal-borgere har fået de største skattelettelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rudersdal-borgere har fået de største skattelettelser

Blandt borgerne i landets 98 kommuner er Rudersdals borgere dem, der har fået de tredjestørste skattelettelser, som svarer til 32.900 kroner per indbygger, ifølge Arbejdernes Erhvervsråd

Debat Rudersdal Avis - 10. januar 2020 kl. 11:45
Af Mikkel Svinth Rødgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Rudersdal Kommune kan man glæde sig over, at man ligger nummer tre ud af landets 98 kommuner, når det kommer til skattelettelser. Det viser en analyse fra Arbejdernes Erhvervsråd, som er lavet i samarbejde med 3F.
Siden 2002 er skattelettelsen i Rudersdal Kommune 7,1 procent i forhold til den disponible indkomst. Det svarer til 32.900 kroner per borger i kommunen.

På førstepladsen finder man Gentofte Kommune med 36.000 kroner per borger i kommunen, mens man på sidstepladsen finder Langeland Kommune, der har fået 9.900 kroner per borger.
Om årsagerne skriver Arbejdernes Erhvervsråd følgende:
"I løbet af de seneste to årtier har der ad flere omgange været gennemført skattereformer, der i høj grad har lettet indkomstskatten. Blandt fokusområderne i skattereformerne har været indførelse og forhøjelse af beskæftigelsesfradraget, afskaffelse af mellemskatten samt forhøjelser af topskattegrænsen."

Øget ulighed

Skattelettelserne har betydet, at uligheden i Danmark er steget.
"I løbet af perioden 2002-2019 er indkomstskatten lettet med knap 65 mia. kr. Disse skattelettelser har været med til at øge uligheden. Den skæve fordeling afspejles også geografisk. Der er en meget klar tendens til, at de kommuner, der i forvejen havde de højeste indkomster, også er de kommuner, der har fået de største indkomstskattelettelser.

Skattelettelserne har dermed været med til at forstærke tendensen til stigende indkomstforskelle mellem kommunerne," skriver analytiker for Arbejdernes Erhvervsråd Sune Caspersen og fortsætter:
"Den førte skattepolitik har øget uligheden i Danmark. Den samlede virkning på gini-koefficienten (mål for graden af ulighed, red.) af lettelserne i indkomstskatten kan opgøres til ca. 1,5 pct.-point. Det skal holdes op imod, at gini-koefficienten ifølge Danmarks Statistik var 24,0 procent i 2002 og 29,3 procent i 2017. De skæve indkomstskattelettelser har altså haft væsentlig betydning for den stigende ulighed over de seneste 15 år."

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?