4. august 2020
Rudersdal Avis skrev om ulovligt byggeri i kommunen i april 2019
Rudersdal Avis skrev om ulovligt byggeri i kommunen i april 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunen gør ikke nok for at stoppe det ulovlige byggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen gør ikke nok for at stoppe det ulovlige byggeri
Debat Rudersdal Avis - 13. marts 2020 kl. 09:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søren Gotfredsen
Savværksvej 9
2840 Holte

DEbat Under overskriften "Ingen tilgivelse for ulovligt byggeri" kunne man i Rudersdal Avis 30. april 2019 læse, at såvel formanden som næstformanden for byplanudvalget i Rudersdal var af den helt klare opfattelse, at retningslinjerne for tilladelser skulle følges, og at efterfølgende lovliggørelser af byggeri ikke kunne accepteres som nyttigt forhandlingsprincip.

"Kommunen svømmer i sager om ulovligt byggeri" fortsætter artiklen med store bogstaver, men samtidigt forklarede Byplan, at det vil være for dyrt at skulle ansætte 2-3 personer ekstra til alene at tage sig af lovliggørelsessagerne.

I Byplan arbejder man ufortrødent videre med diverse lokalplaner, men er dét ikke mere spild af tid, når reglerne alligevel ikke overholdes.

Siden april 2019 har vi kunnet konstatere, at antallet af ulovlige byggerier ikke ser ud til at være nedadgående. Naboer får ødelagt deres udsigt, når nybyggeri niveau forskydes langt over de 0,5 meter der er tilladt.

Andre naboer får ødelagt deres privatlivs fred, når nybyggeri i to etager ligger klos op ad skel med store panoramavinduer lige ned til naboernes haver. Bevaringsværdighed betyder intet, når gamle villaer nedrives og erstattes med en kasse af et moderne monstrum. 100 år gamle træer fjernes uden tanke for naturen, og store plankehegn skærmer husets beboere mod omverdenen. Smarte husejere svindler med oplysningerne til BBR og undgår på den måde at betale den skat, de er berettiget at betale.

"Vi gør skam noget" lyder det, med reference til en 20 år gammel sag, hvor en ulovlig villa i Nærum blev revet ned. Byplan gør noget, men langt fra nok. Selv i konkrete sager hvor kommunen bliver gjort opmærksom på direkte ulovlige forhold, vælger man at undgå en konfrontation med ejeren.

Er der gået for meget kaffepause eller Facebook-opdatering i hverdagens travle mylder at møder og afspadsering?

Vi kan ikke bare fjerne hastighedsbegrænsningen, fordi alle kører for stærkt. Vi kan ikke opgive inddrivelse af gæld til det offentlige, fordi det er for dyrt, og vi kan ikke tillade ulovligt byggeri i Rudersdal, fordi det er nemmere for kommunen at se den anden vej.

Der begynder altid at være en vis aktivitet omkring sommeren hvert fjerde år, for så skal der gøres klar til de kommende kommunevalg.

Jeg syntes, at vi allerede nu skal holde kommunen op mod deres egne regler og kræve, at Byplan får styr på byggeriet i Rudersdal.

Den 30. april vil der være 565 dage til det næste kommunalvalg, der afholdes 16.november 2021.

Dét må være rigelig tid til at bevise, at kommunen vitterligt gør noget ved det ulovlige byggeri. Ellers må vi kollektivt tage konsekvensen og stemme for en udskiftning af vores kommunalpolitikere.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?