15. januar 2021
Der er blevet samlet tang sammen ved Vedbæk Nordstrand. Privatfoto
Der er blevet samlet tang sammen ved Vedbæk Nordstrand. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunen burde anskaffe en strandrenser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen burde anskaffe en strandrenser

Af Anders Aaes-Jørgensen
Gl. Dronninggårds Allé 18
2840 Holte

Debat Rudersdal Avis - 16. juli 2020 kl. 09:00

Jeg er helt enig med Jens Dam i (Rudersdal Avis 20/6, "Vedbæk stinker af rådden tang"), at der skal gøres noget ved tangen på Vedbæk strand. Og dejligt at se at kommunen også læser Rudersdal Avis.

Ihvertfald er der nu samlet tang sammen på Vedbæk Nordstrand. Ved Sydstranden er der stadig masser af fedtemøg (rådden tang).

For at sikre alle brugere lækre strande burde vi have en strandrenser ud at køre regelmæssigt på kommunens strande. Det ville forebygge ophobning af tang i mængder, der giver lugtgener, og samtidig opsamle sten, glasskår, cigaretskodder, plast og andet affald. En anden fordel er, at strandrenseren lader sandet ligge i modsætning til en gummiged, der tager en hel del sand med, når tang fjernes. Hvilket er dyrt i deponi. Og en strandrenser er også en meget hurtigere metode til at fjerne tang med mere, så der er potentielt penge at spare. En Barber SurfRake 400HD koster f.eks. 225.000 kroner ekskl. moms i indkøb og kan trækkes af af en 30-40hk traktor.

Mange kommuner med flotte strande kører allerede med strandrensere, f.eks. Helsingør, Gribskov, Køge, Slagelse, Guldborgsund (Marielyst) og sikkert mange andre.

Hvis ikke kommunen kan prioritere indkøb og drift af en strandrenser, kunne man evt. dele med andre kommuner (ved ikke om Gentofte og/eller Hørsholm har en?). Og ellers kan borgerne måske selv samle ind.

I Gribskov er maskinen indkøbt for midler, der er doneret af musikfestivalen Musik i Lejet samt givet i EU-støtte fra FLAG-puljen.

Driften betales af Gribskov Kommune, herunder lønnen til den entreprenør, som skal stille traktor til rådighed og køre med maskinen.

Mon ikke det er investeringen værd, ikke mindst i Covid-19-tider hvor mange holder ferie hjemme :)

Kunne vi få kommunen i dialog om mulighederne på disse sider? Eller gennem Ren Strand - Rudersdal.

PS: Hvis kommunen har brug for sand, så har Hornbæk hvert år masser tilovers.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?