24. juni 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Indlæg om cykelsti langt fra realiteterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indlæg om cykelsti langt fra realiteterne

Af Pierre Biedermann
Høsterkøbvej 19
2970 Hørsholm

Debat Rudersdal Avis - 02. juli 2020 kl. 09:00

Jeg har med forbavselse læst Christoffer Buster Reinhardts indlæg i Rudersdal Avis af 24. juni og står tilbage med en underlig fornemmelse af, at den er forfattet på en smuk sommereftermiddag i et trygt kontor på rådhuset i Holte og kun har meget lidt med realiteterne i Rude Skov at gøre.

Jeg går hvert år til seniorgymnastik i Holtehal 2 og vil hermed invitere Hr. Reinhardt til at møde mig på cykel hver tirsdag klokken 9.15 ved krydset Høsterkøbvej/Kongevej, så vi sammen kan følges ad til Rudersdal Stadion.

Det er en smuk tur rig på oplevelser på en smal cykelbane, hvor man bliver overhalet af store lastvognstog og bybusser, der for fulde hammer overhaler cyklisten med nogle gange en afstand fra skulderne svarende til tykkelsen af Søndagsberlinger.

Dette afstedkommer et sug ud mod kørebanen og efterfølgende på en god vinterdag af en overbrusning med saltblandet snesjap. Når man har genvundet balancen efter "suget" prøver man at trække ind til siden.

Billedet, der pynter artiklen i Rudersdalavis i dit indlæg øverst t.h., illustrerer, hvor heldig man kan være. Asfaltskuldrene på siden af vejen er mange steder beskadiget og kommer man derud i det bløde mudder eller græs prøver man pr. refleks at komme tilbage op på asfalten igen, hvilket usvigeligt ender med et styrt. Tilfældigvis skraber snerydningsmaskinerne nyfalden sjap ud i den afmærkede cykelbane. Når det er tilstrækkeligt koldt, fryser spor efter knallerter og cykler til iskanaler, som afstedkommer en lignende situation som ovenfor beskrevet !

Hvis du har mod og udholdenhed nok til at cykle med i en hel gymnastiksæson og tilfældigvis overlever, er jeg sikker på, at den diskussion, du lægger op, til vil blive meget kort.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?