15. januar 2021
Sidste uges forside af Rudersdal Avis, hvor vi omtalte frivilliges kamp for en disc golf bane i skoven.
Sidste uges forside af Rudersdal Avis, hvor vi omtalte frivilliges kamp for en disc golf bane i skoven.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Disc golf i Rude Skov - nej tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Disc golf i Rude Skov - nej tak

Af Vagn Pedersen
Birkerød Parkvej 156
3460 Birkerød

Debat Rudersdal Avis - 16. juli 2020 kl. 11:45

I seneste udgave af Ruderdal Avis kunne man bl.a. læse at lokale kræfter ønsker at anlægge en disc golf bane i Rude skov. Det vil på mange måder være helt ødelæggende for området - og det er dybt underligt, at man ønsker at kunne kaste disc's over lange afstande netop på arealer, som er tæt pakkede med træer.

Anlæggelse af disc golf baner ved andre skove har betydet fældning af mange træer. Det er naturligvis ikke acceptabelt i disse år, hvor Danmarks (verdens) største udfordring er CO2-reduktion - og hvor hvert eneste levende træ fanger og omdanner store mængder CO2 til hhv. ilt og træmasse. Vi har brug for hvert eneste træ i Danmark. Derfor er det meget tilfredsstillende at regeringen netop har indført et straks-forbud mod kommerciel fældning af træer i de danske statsskove - herunder Rude Skov.

Som det fremgår af bane-kort fra eksisterende disc golf baner i skove, så foregår aktiviteterne udenfor de normale sti-områder - dermed til stor belastning for dyre- og plantelivet. Derfor er det fuldkommen korrekt, når Naturstyrelsen har meldt ud, at disc golf er en skov-skæmmende aktivitet. Det er meget tilfredsstillende, at Miljø- og Fødevareminister Lea Wermelin har udtalt, at alle aktiviteter i skovene fremadrettet skal finde sted på den urørte skovs præmisser - herunder at det bl.a. forventes at den eksisterende disc golf bane Arresødal skov skal nedlægges.

Disc golf lyder til at være en sjov sport, men banerne må anlægges udenfor skovområder. Fremadrettet må hovedformålet med skovens areal være at maksimere CO2-optaget per m2 via levende træer og dermed være en vigtig brik til at løse verdens og dermed Danmarks største udfordring med et for højt CO2-indhold i atmosfæren.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?