22. oktober 2021
Jens Bruhn, tidligere kommunalbestyrelsesmedlem for Socialdemokratiet.
Jens Bruhn, tidligere kommunalbestyrelsesmedlem for Socialdemokratiet.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Hva' sker der?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Hva' sker der?

Jens Bruhn, tidligere mangeårigt medlem af Kommunalbestyrelsen, undrer sig over, at Venstre og Socialdemokratiet har stemt for, at Lokallisten kan beholde formandsposten i Byplansudvalget.

Debat Rudersdal Avis - 25. januar 2020 kl. 10:33
Af Jens Bruhn, forhenværende medlem af Kommunalbestyrelsen for Socialdemokratiet

Så præsenterede viceborgmester Erik Mollerup (V) den nye byplanudvalgsformand, Anne Christiansen fra Lokallisten i Frederiksborg Amts Avis 17. januar.
Mollerup fortæller, at den nye udvalgsformand er blevet enstemmigt valg blandt byplansudvalgets medlemmer – men resultatet af denne afstemning kan jeg ikke få til at stemme.

For det er jo en kendt sag, at de konservative og Lokallisten i sidste øjeblik sprang fra budgetaftalen for 2020, som de selv i første omgang havde bakket op, men ved budgetvedtagelsen undlod at stemme for med den begrundelse, at de var imod den planlagte skolepolitik.
Med sådan en udmelding ville det have været helt naturligt, at den konservative socialudvalgsformand og Lokallistens byplanudvalgsformand havde nedlagt deres hverv, da de jo ikke bakkede budgettet op, men denne beslutning udeblev.

I mine øjne er sådan en adfærd utilgivelig og tillige undergravende for respekten og troværdigheden i det politiske samarbejde i kommunalbestyrelsen.
I denne situation rystede borgmesteren på hånden og var på grænsen af at være beslutningslammet. Det stærkeste kort han tog i brug, var at give de to partier ”det lyserøde kort”. Ellers skete der ikke noget.

Hverdagen i kommunalbestyrelsen kørte videre, som intet var hændt. Så meddelte Lokallistens byplanformand i december, at han ville træde ud af kommunalbestyrelsen. Ved denne udmelding fik borgmesteren og to de ansvarlige budgetpartier, de radikal og socialdemokraterne, den helt stor chance for at ændre på fagudvalgsformandsposterne, men hva’ skete der – absolut intet.

Nu er der gået et par måneder siden budgettet blev vedtaget og hvor Lokallisten og de konservative undlod at stemme for dette. I denne lange periode ser det ud til at borgmesteren intet har foretaget sig for at få orden på situationen.
Resultatet af borgmesterens lange ubeslutsomhed tager sig ud, som om der er sket en kursændring af, hvad Venstre og Socialdemokratiet tidligere har forventet af loyalitet samarbejde i kommunalbestyrelsen.
Det undrer mig nemlig såre, hvorfor de to partier har valg, som de gjorde i udpegningen af en ny byplanudvalgsformand. Derfor er det vel rimeligt, at de to partier fortæller, hvorfor de agerer, som de gør ved at udpege og vælge en udvalgsformand, hvis parti har valgt ikke at være budgetansvarlig.
Interessant bliver det også, når borgmesteren åbenbarer, hvordan han forestiller sig samarbejdet i en kommunalbestyrelse, hvor den hidtidige ansvarsfulde konsensusmodel ser ud til at være skrottet. Man kan blive helt bekymret for en fremtid, der bliver præget af megen turbulens.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?