8. april 2020
elisabeth ildahl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Et skæbnens valgår for Liberal Alliance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Et skæbnens valgår for Liberal Alliance
Debat Rudersdal Avis - 21. januar 2020 kl. 10:45
Af Elisabeth Ildal (LA) medlem af Kommunalbestyrelsen Rudersdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Uanset hvordan vi vender og drejer det, så blev 2019 et skæbneår for LA. Et katastrofevalg og tab af den politiske ledelse – fravalgt af enten vælgere eller sig selv, gør at vi er slået hjem til start.
Det er utroligt ærgerligt, dels fordi vi uændret har et rigtigt godt program, dels fordi det bliver et langt og sejt arbejde at genvinde vælgernes tillid. En vinder skabes som bekendt af 10 procent talent og 90 procent hårdt arbejde. Vi er nu nået til det sidste.

I det lokale arbejde vil jeg fortsat arbejde for to af vore mærkesager. Den personlige frihed/civilsamfundet og skattetrykket/hvad får vi for pengene.
Vores personlige frihed beskæres konstant. I den evindelige søgen på at undgå konflikter, får vi i stedet flere og flere nye regler og overvågning. Som én har sagt: De sikreste væsener i landet er dyrene i Zoo. De er konstant overvåget og indhegnet. Er det sådan, vi ser vores fremtidige samfund, Mette Frederiksen? "Fenced communities?"

Hvis ikke der på nationalt og kommunalt plan ændres tankesæt fra at tale udenom problemerne i stedet for at tage fat i dem, så er jeg sikker på, at vi om ti år vil have et samfund, med flere regler, der hverken holdes eller håndhæves, mere overvågning, fysisk og digitalt og langt mere lagdelt – på sundhed, på økonomi og på kultur. Vi skal holde fokus på konsekvens og ikke på udenomssnak. Hvis ikke, vil vi fortsat se vores samfund ledet efter administration i stedet for holdning.

Jeg vil fortsat arbejde for i det kommunale at tilføre holdninger i stedet for administration.
Skatterne. Jeg hører ikke til dem, der synes det vigtige er skattens størrelse. På kommunalt plan er det en umulig diskussion. Til gengæld tror jeg, jeg har det ligesom de fleste andre. Vi vil gerne betale mange penge - vel at mærke for et kvalitetsprodukt. Jeg ser min rolle i kommunalbestyrelsen sådan, at kan jeg ikke påvirke prisen på produktet (som i Rudersdal Kommune er skyhøj), så kan jeg konstant forsøge at sikre, at mine medborgere for et af landets højeste skatter til gengæld får et kvalitetsprodukt med fokus på de kommunale kerneydelser, undervisning, pleje og sundhed. Jeg vil fortsat arbejde for at sikre mine medborgere det bedste produkt til den skyhøje pris, der betales.

Tak for 2019 til alle, der har bakket op om mit arbejde i Rudersdal Kommune. Tak til mange borgere for gode input til mit arbejde og tak til de lokale LA-ere for fortsat at holde fast og arbejde videre til trods for den stygge vælgerlussing, vi fik. Vores program er rigtigt. Nu skal der års hårdt arbejde til for at genvinde troen på, at vi kan dreje udviklingen i den rigtige retning. LA vokser og får flere medlemmer, så vi er på rette kurs.

Godt nytår til alle og de bedste ønsker for det nye år.