30. maj 2020
Hørsholm Kongevej er usikker for fodgængere og cyklister.
Hørsholm Kongevej er usikker for fodgængere og cyklister.
Foto: Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cykelsti på Hørsholm Kongevej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cykelsti på Hørsholm Kongevej

Debattøren undrer sig over, at en rig kommune som Rudersdal vil være Hørsholm Kongevej bekendt. Han mener, at cyklister og fodgængere sætter deres liv på spil eller undgår en strækning, som ellers kunne være en dejlig smutvej.

Debat Rudersdal Avis - 13. januar 2020 kl. 09:01
Af Lars Peter Abildgaard Nordtoftevej 23B 3520 Farum
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som bilist kører jeg flere gange om ugen på Hørsholm Kongevej gennem Rudeskov. Der er oftest en eller to cyklister som jeg passerer med 80 km/t bagfra. Som cyklist ved jeg, hvor ubehageligt det er, at skulle stole på, at bilisten har opdaget dig.

Vejen går helt ligeud, så jeg noterer mig, at der ofte er bilister, der kører væsentligt hurtigere.
Lige så lige vejen er, lige så bakket er den på det meste af strækningen gennem Rudeskov, og der er ingen belysning.
Hver dag året rundt sætter cyklister og fodgængere deres liv på spil, eller undgår denne strækning, som ellers kunne være så dejlig en smutvej for dem også.

4. december 2018 kørte min bror galt på cykel fra arbejde mod Høsterkøb fra Bagsværd. Der var mørkt og på toppen af den sidste bakke, inden han kommer ud af skoven, bliver han blændet af en modkørende bil. Han mister orienteringen et øjeblik, hjulet kommer ud over asfaltkanten, han styrter og knuser sin albue. Han fortæller om at ligge i mørket på kørebanen uden at kunne røre sig og håbe på, der ikke kom en bil op over bakken og kørte over ham. Det har taget ham et halvt år at få en nogenlunde funktionsdygtig arm igen med en måneds sygefravær.

Den statistiske værdi af et menneskeliv blev i 2017 opjusteret til 32 millioner kroner. Jeg har hørt, at der er planlagt cykelsti på de cirka 4,3 km af Hørsholm Kongevej fra Rudersdal Stadium til motorvejstilkørslen for 25-30 millioner kroner men først til at være færdig i 2030. Det virker umiddelbart ikke som en vanskelig beslutning med den stigning i cykeltrafikken, man må forvente i de nærmeste år med f.eks elcykler.
Jeg bor i Furesø kommune, hvor vi pt. er i gang med at færdiggøre det sidste stykke supercykelsti frem til Allerød. Det undrer mig i den anledning, at en rig kommune som Rudersdal vil være Hørsholm Kongevej bekendt.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?