5. juni 2020
Debattøren reagerer på Mona Madsens debatindlæg: "Betænkelig borgmesteradfærd"
Debattøren reagerer på Mona Madsens debatindlæg: "Betænkelig borgmesteradfærd"
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åh Mona Mona Mona - hvornår kommer den dag?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åh Mona Mona Mona - hvornår kommer den dag?

Af Jesper Winther Andersen
Høsterkøb Byvej 8
2970 Hørsholm

Debat Rudersdal Avis - 19. maj 2020 kl. 09:10
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mona Madsen, medlem af kommunalbestyrelsen, skriver under overskriften "Betænkelig borgmesteradfærd" i Rudersdal Avis, at hun mener, borgmester Jens Ive undlader at forholde sig sagligt til hendes kritik af, at han/administrationen uden politisk behandling bruger mindst 100.000 skatteborger-kroner på at give plejehjemsbeboerne flotte buketter.

Ifølge Mona Madsens indlæg henholder Jens Ive sig til, at der var opbakning fra andre byrådsmedlemmer på et video-orienteringsmøde til uddeling af blomster.

Mona Madsen sætter trumf på ved at henvise til styrelsesvedtægten for Rudersdal Kommune, hvor det hedder i § 5: "Borgmesteren drager omsorg for, at ingen udgift afholdes og ingen indtægt oppebæres uden fornøden bevilling..." og fremfører, at blomsterbuketter til plejehjemsbeboere ikke er en del af det vedtagne budget, og hvis der skal tages politisk stilling til nye initiativer med udgifter af den størrelsesorden, skal der mindst 4 dage før foreligge en gennemarbejdet sagstekst med beskrivelse af økonomi etc.

OK, Mona, det er et argument. Men mens jeg læser dit indlæg, så slår det mig, at jeg er skæppeglad for et bo i en kommune, der har råd til at give blomster til beboerne på plejehjemmene i en meget svær tid. Ligesom jeg er glad for, at borgmesteren sammen med en række af dine kolleger i kommunalbestyrelsen udviser handlekraft og medmenneskelighed nok til at glæde de ældre og de gamle, som i den sidste tid har levet i noget nær et helvede med manglende besøg og dødsfald omkring sig.

Så skidt være med teknikaliteterne og principperne. Du ser jo også, hvordan regeringen fik sat gældende regler på standby, da nedlukningen af Danmark gik i gang.

Vi står med noget nær en 100-års hændelse med coronakrisen, og så synes jeg nok, vi kan tage lidt større sko på for at komme bedst muligt ud på den anden side - in casu har man til og med støttet lokale blomsterhandlere, så de måske kan overleve, til vi igen begynder at give hinanden blomster.

Blomster fra mig får du ikke. Men måske kan vi sammen nynne med på Søren Kragh-Jacobsens dejlige sang "Det er ikke i orden", hvor omkvædet er "Åh Mona, Mona, Mona, hvornår kommer den dag"...

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?