12. august 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vores venner i havet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vores venner i havet
Debat Odsherred - 05. februar 2020 kl. 11:10
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Hvad vil der ske, hvis vi ikke forsat leder spildevand ud i havet og i stedet behandle alt spildevandet decentralt på landjorden?

Vi vil få renere badevand og badestrande. Fisk, skaldyr, mikroorganismer og plantelivet vil igen trives. Tang vil kun dyrkes som eksotiske menneske- og dyrfoder. Den projekterede voldsomme stigning i energiforbrug til 1000 kloakpumper vil forsvinde.

Nej tak til et stort spildevandsprojekt mellem Odsherred og Holbæk Kommuner.

I de spildevandudledninger vi i dag sender ud i havet indeholdes kvælstof, fosfat, mikroplast, dioxiner, hormon forstyrrende stoffer, nanopartikler, tungmetaller, uorganiske opløsningsmidler, radioaktiv stoffer, medicinrester og meget mere.

De mål vi burde have for fremtidens spildevand er således: En stor reduktion i indvinding af rent drikkevand. Regnvand til toiletskyl, tøjvask og opvask. Nul udledning til havet. Total omlægning af vores brug af husholdningskemi til 100 procent økologiske nedbrydelig varer. Decentral lokalløsninger på hver matrikel og et Odsherred Forsyning som et andelsselskab 100 procent eget af borgerne selv og 100 procent demokratiske.

Vi har forsømt og svinet vores natur til igennem næsten hundrede år. Beslutningstagerne har så ofte valgt den nemmeste og billigste spildevandsløsninger præsenteret af villige ingeniørvirksomheder.

Nu skal vi tage revanche på vores venners vegne!

Torben Arendal
Jernbanevej 2
Nr. Asmindrup

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?