13. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi ønsker lighed i vildtforvaltningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi ønsker lighed i vildtforvaltningen
Debat Odsherred - 06. juli 2020 kl. 13:10

Jagt
Af Felex Pedersen Bakketoppen 1 Grevinge

Hvis vi jægere ønsker at bibeholde jagten og have indflydelse på jagttider, våbenbekendtgørelser og andre nye love på området, så kræver det, vi står sammen.

Vi er i mindretal, når vi sidder i Vildtforvaltningsrådet. Danmarks Jægerforbund er den eneste organisation, der taler jægernes sag.

Vildtforvaltningsrådet er sammensat af Danmarks Jægerforbund, Danmarks Naturfredningsforening, Dyrenes beskyttelse, Dansk Ornitologisk Forening, Dansk Skovforening, Landbrug & Fødevarer med 2 repræsentanter og Friluftsrådet.

Jeg synes, rådets sammensætning lysende klart viser et skævt repræsenteret råd for en bæredygtigt jagt.

Der er flere repræsentanter, der ene og alene har til hensigt at nedlægge al jagt. Ikke med viden om bæredygtig jagt og naturpleje med bestandtæthedsanalyser, men med udokumenteret politiske holdninger.

Danmarks Jægerforbund og vi jægere kæmper en ulige kamp på udebane. Inden dialogen i rådet starter er vi i undertal og vil derfor altid skulle operere i en offensiv position, der ikke gavner den frie dialog og slet ikke bibringer forståelse på tværs af organisationerne i udvalget. Hvis en gruppe i et råd har politisk overtag eller politisk flertal, vil det tydeligt ses på beslutningerne, som det vi igennem årtier har set på området.

År efter år er jagttider og reguleringer strammet og jagtens glæder er forsvundet i takt med stramningerne.

Jeg skriver til Miljøministeren Lea Wermelin (S) om mine holdninger, og håber jeg kan få et møde med hende. Jeg vil kæmpe for ligestilling i Vildtforvaltningsrådet og om den frie ret til en bæredygtigt jagt, forvaltet på evidens og ikke ene og alene af politiske holdninger.

Jeg støtter Danmarks Jægerforbund og kæmper for jægernes frie ret til bæredygtig jagt.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM