13. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ungeindsatsen er ikke slået fejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ungeindsatsen er ikke slået fejl
Debat Odsherred - 13. juli 2020 kl. 11:09

Debat
I avisartikel i Nordvestnyt den 10/7 fremgår det, at Venstres gruppeformand kommenterer, at der er flyttet en banderelateret gruppe ind i Vig. Ifølge det skrevne, udtaler han, at det er et eksempel på, at »kommunens unge-indsats er slået fejl«, og der er udtalelse om, at »de skulle finde et hus ude på landet, så kunne vi lade dem tosse rundt derude«.

arrow Læs også: SSP-strategi snart klar

For det første - ungeindsatsen i Odsherred er IKKE slået fejl. Det er en bred indsats, der varetages af SSP, Ung i Odsherred, skoler og andre gode kræfter, og de gør det godt.

Den omhandlede »banderelaterede gruppe« består af nogle mennesker, som vi hverken kender alder eller bopælsforhold på, så vidt jeg har kunne læse mig til, så vi ved ikke en gang, om det er unge fra Odsherred. De nævnte kræfter skal og kan ikke arbejde direkte i en sådan gruppering. Vores ungeindsats skal bestå i at holde de unge væk fra den slags grupper, og det bliver der arbejdet på.

For det andet - vi vil hverken have kriminelle grupper i byerne eller på landet. De skal selvfølgelig ikke have lov til at »tosse rundt« nogen som helst steder, da »tosserierne« jo netop - som oftest - består i kriminalitet, såsom narkohandel, indbrud, vold, afpresning og andet.

Borgmesteren, kommunen og politiet arbejder nu på at afklare situationen med henblik på handling, og der er efterhånden gode muligheder for at gøre livet tilstrækkeligt surt for kriminelle grupperinger, så de »flytter«. Det har jeg selv som forhenværende politi'er været med til flere gange. Det kommer forhåbentlig også til at ske denne gang.

Og når det så er sagt, så er jeg med i det udvalg, der er ved at udarbejde en kriminalpræventiv strategi, og jeg håber også, at der i de kommende budgetforhandlinger vil være opbakning til flere ressourcer til ungeindsatsen. Vi vil gerne gøre det endnu bedre.

Hellere forebygge end at helbrede.

Per Kragh
Byrådsmedlem (S)
Odsherred Kommune

arrow Aftale: 1,54 mio. kr. til flere SSP-konsulenter
10. september 2020 kl. 06:29 Opdateret: kl. 15:25
Hvor langt tror du Danmark når ved EM