22. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tankevækkende kritik fra LA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tankevækkende kritik fra LA
Debat Odsherred - 06. november 2020 kl. 09:34

Debat
Det er tankevækkende at læse LA-byrådskandidatens begrundelse for, at Odsherred skal have ny borgmester.

Det sker i kølvandet på to-tre byrådsmedlemmers kritik af en ugennemsigtig sag om fusk eller manglende kontrol med afhændelse af kommunal ejendom, og anklager om magtfuldkommenhed hos byrådsflertallet, samt en ligeså uforståelig sag om kulturudvalgets holden-hånd over en forening, der uretmæssigt at søgt og fået et særligt tilskud på 285.000 kroner, hvor man nu vil yde samme forening et nyt særtilskud, så det første tilskud kan tilbagebetales.

Det er rent roderi, politisk og administrativt. Og borgmesteren er øverst ansvarlig for såvel byrådsarbejde som administration, men synes at være ligeglad og passiv i forhold til, hvordan der administreres i Odsherred. Der mangler i høj grad ledelse og en ansvarsfuld borgmester, som kan styre sagerne og indskærpe også byrådsmedlemmernes ansvar.

Om et år skal borgerne vælge ny kommunalbestyrelse og dermed borgmester. Men utilfredsheden hos borgerne er åbenlys, og i nævnte interview nævnes de højlydte og stadige protester fra borgerne i Vig mod biogasanlæg i byen, og man kunne tilføje ligeså voldsomme protester fra Lumsås mod udvidelsesplanerne for risiko-virksomheden Lundbeck, der heller ikke gør indtryk på det magtfuldkomne byråd og borgmester. Valgkampen er allerede i gang.

Spørgsmålet er om ikke formanden for byråd og flere udvalg nu trænger til udskiftning. Situationen synes præget af lemfældighed. Man ser for sig, at en Thomas Nicolaisen eller en Michael Kjelgaard kunne blive den borgmester, vi behøver i Odsherred. Der må yngre, skarpøjede og etisk ansvarlige folk til på partiernes opstillingslister.

Kurt Sørensen
Algade 32
Nykøbing

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?