15. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skal der rejses der en ny skamstøtte over Lammefjorden?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal der rejses der en ny skamstøtte over Lammefjorden?
Debat Odsherred - 19. maj 2021 kl. 11:47

Debat
Planlægger politikerne i Odsherred at opstille vindmøller på Lammefjorden? I forvejen har Holbæk Kommune ladet opstille 16 store vindmøller på deres del af den flade fjord, og nu opstår så spørgsmålet om Odsherred vil gøre det samme på arealerne syd for Grevinge. Svaret blæser i vinden.

Der er tale om vindmøller af 120 eller 180 meters højde, som et privat energi-firma ønsker opstillet her, og der ligger utvivlsomt en økonomisk spekulation bag ønsket i statslige tilskud og salg af elektricitet til landets elforsyning. Allerede i dag produceres så megen vindenergi i Danmark, at overskuddet på gode dage kan eksporteres til udlandet. Og eksporten bliver ikke mindre, når der efter planen skabes rene energi-øer med kæmpevindmøller i Nordsøen.

Men skal vi i Odsherred lægge jord til denne spekulation, som ikke gavner kommunens borgere, men snarere generer beboere, og det landskab vi dybest set lever af?

Lammefjorden blev for mere end 150 år siden ødelagt af økonomiske spekulanter, anført af lensbaronen på Dragsholm, der fik opstillet en statue af sig selv midt på den tørlagte fjordbund som tak. Det blev Danmarkshistoriens største landskabsødelæggelse. Og nu fremlægger Odsherred Kommune et nyt projekt, der kun kan bidrage til fjordlandskabets fortsatte ødelæggelse - og forringe beboernes og turisternes oplevelse og mentale helbredstilstand som følge af evigt roterende kæmpe-møllevinger.

Præsentationen af projektet sker på den kommunale platform Borgernet.Odsherred.dk. Og her antydes, at kommunen nærmest er forpligtet til at plastre Odsherred til med vindmølle- og solcelleparker, som alle jo ved vil skæmme landskabet og skade kommunens hovederhverv og ry som landets førende turistområde.

Hvillke politiske tanker ligger bag denne præsentation. Hvad mener byrådspolitikerne og deres erklærede erhvervsvenlige partier her før kommunalvalget? Er politikerne i færd med at rejse en ny skamstøtte over sig selv på Lammefjorden, fordi de ikke tør sige nej?

Kurt Sørensen
Algade 32
Nykøbing

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?