25. november 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sexismens endeligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sexismens endeligt
Debat Odsherred - 28. september 2020 kl. 09:37

Respekt
Af Erik Olesen Baldersparken 24 Nykøbing Sj.

Når man har set kvinders magtfulde fremmarch de senere mange år, er der tydelige tegn på en helt anden kvindetype, som dukker frem. Kvinder er gået fra husmorrollen til nu at iklæde sig rollen som statsminister og mange andre magtfulde poster.

Som få tilfældige eksempler kan nævnes så stærke kvinder som Hillary Clinton som var tæt på at blive USA's præsident, Angela Merkel, Ursula von der Leyen, Margrethe Vestager, Lizette Risgaard (LO-boss).

I Norden har vi i dag fire kvindelige statsministre. Den nye tech-ambassadør, vi får i USA, er en kvinde, og hun bliver den yngste ambassadør Danmark nogensinde har haft. I Holbæk har vi Danmarks yngste borgmester nogensinde, og det er en kvinde.

Også når det gælder det konservative kristne præsteskab, har de bevæget sig. Vi fik i Danmark den første kvindelige biskop i 1995, og i dag har vi flere. Mange stærke farvede kvinder står frem og protesterer, og der er muslimske kvinder, som tør protestere mod muslimske kvinders undertrykkelse.

Overalt oplever vi, hvordan stærke kvinder i dag præger samfundet, og fordi de ud over deres styrke og intelligens, samtidig har båret med sig deres naturskabte kvindelige medfølelse og omsorg, træder en helt ny ledertype efterhånden frem til fordel for samfundet.

Det vil igen betyde en selvklar betydelig voksende respekt for kvindekønnet generelt. Den respekt vil igen betyde sexismens endeligt.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?