30. marts 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Retssikkerheden er i fare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Retssikkerheden er i fare
Debat Odsherred - 14. januar 2020 kl. 14:18
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Overskriften er konklusionen fra sidste uges debatmøde om, hvordan retssikkerheden sikres for familier, hvor handicaps er en del af livet. Mødet var arrangeret af Danske Handicaporganisationer og LOF Odsherred i fællesskab, og det var meget velbesøgt. Jeg finder det vigtigt at fortælle, for denne meget alvorlige konklusion var desværre ikke fremhævet i den efterfølgende artikel i Nordvestnyt.

Følgende er uddrag fra debatmødet:

- Rigtigt mange mødedeltagere påpegede og gav eksempler på, at retssikkerheden er i fare, og at kommunernes afgørelser har store menneskelige konsekvenser for såvel folk med handicap og pårørende.

- Der blev udtrykt et fælles stort ønske om, at handicapområdet skal ligge under regionerne i stedet for kommunerne. Den nødvendige specialviden kræver et større befolkningsgrundlag, end kommunerne kan levere.

- Det blev foreslået, at der skal være en minister for handicap.

- Et større studium har vist, at der er kommet en kultur i kommunerne for at tiltale borgerne på en meget uhensigtsmæssig måde.

- Det blev foreslået, at der indføres socialerstatning svarende til erstatning i sundhedssystemet, så det har en konsekvens for kommunerne, hvis de fejlbehandler en sag

- Flere politikere, som deltog i mødet enten som tilhørere eller i panelet, bekendtgjorde, at de var overraskede - endog chokerede - over den udfordrede retssikkerhed på området, og at de ville tage det med i deres videre virke

Man kan spørge sig selv om balancen mellem politikere og embedsfolk indenfor handicapområdet i Odsherred og andre kommuner. Jeg tror jo, at man vælger at være kommunalpolitiker, fordi man ønsker at gøre noget godt for samfundet og borgerne. Ved politikerne hvad de menneskelige konsekvenser er af de rammer, som de udstikker for handicapområdet? Kan embedsmændene holde ud at implementere de rammer, og lader embedsfolkene politikerne vide, når de ser de store menneskelige konsekvenser?

Solveig Krogh Christiansen
Formand for CP Danmar

Nordvestsjællands- kredsen